Почетна / Кошарка / НБА лига

Јокић бројао до 33 у поразу Денвера од Вашингтона (ВИДЕО)

Кошаркаши Вашингтона победили су Денвер са 130:128 и остварили трећи узастопни тријумф у НБА лиги
ФОТО: ЕПА/Шон Теп

Победу Визардсима донео је Бредли Бил са два слободна бацања десетинку пре краја утакмице. Бил је утакмицу завршио са 25 поена и 10 асистенција.

Најефикаснији у победничком тиму био је некадашњи играч Партизана Давис Бертанс са 35 поена, од којих је постигао девет "тројки", док је Расел Вестбрук остварио трипл дабл учинак од 12 поена, 13 скокова и 12 асистенција.

Руи Хашимура и Раул Нето додали су по 14 поена за Вашингтон који је надокнадио 20 поена заостатка и успео да оствари девету победу.

У екипи Денвера најефикаснији су били Џамал Мареј са 35 поена, девет скокова и шест асистенција и српски кошаркаш Никола Јокић са 33 поена, девет асистенција, седам скокова и две украдене лопте. Мареј је постигао 11 последњих поена Денвера, од којих и 2,1 секунде пре краја "тројку" за изједначење 128:128.

"Имали смо 20 поена предности. Нисмо играли одбрану. Не можемо да дозволимо толико грешака", рекао је Јокић.

Кошаркаши Јуте победили су Лос Анђелес Клиперсе са 114:96 и остварили девети узастопни тријумф. Јуту су предводили Донован Мичел са 24 поена, седам скокова и седам асистенција и Руди Гобер са 23 поена и 20 скокова. Џордан Кларксон постигао је 18 поена за Јуту, која сада има најбољи скор у лиги од 24 победе и пет пораза.

Шесту узастопну утакмицу Јуте пропустио је Мајк Конли због повреде тетиве. У екипи из Лос Анђелеса, која је прекинула низ од четири победе, није било Каваја Ленарда, Пола Џорџа и Николаса Батума због повреда. Најефикаснији у Клиперсима били су Лу Вилијамс са 16 и Реџи Џексон са 15 поена.

Кошаркаши Атланте победили су Бостон са 122:114 и прекинули низ од четири пораза. Треј Јанг био је најбољи међу Хоксима са 40 поена и осам асистенција, Клинт Капела меч је завршио са 24 поена и 13 скокова, а Џон Колинс са 20 поена.

То је била прва победа Атланте против Бостона од 8. априла 2018. године, чиме је прекинут низ од седам пораза у међусобним дуелима. У екипи Атланте није било повређених Богдана Богдановића, Реџона Ронда, Деандреа Хантера и Криса Дана.

Најефикаснији у екипи из Бостона био је Џејсон Тејтум са 35 поена, шест скокова и шест асистенција, Џејлен Браун постигао је 22 поена уз седам асистенција, а Тристан Томпсон 14 поена и седам скокова.

Кошаркаши Портланда победили су Њу Орлеанс са 126:124 и остварили шесту узастопну победу. Портланд је предводио Демјан Лилард који је постигао 43 поена, од којих и "тројку" на 16,5 секунди пре краја. Он је имао и 16 асистенција. Гери Трент у победи је учествовао са 23 поена, а Дерик Џонс са 13 поена и седам скокова.

У пораженом тиму најефикаснији је био Зајон Вилијамсон са 36 поена, шест скокова и четири асистенције, а Лонзо Бол додао је 21 поен.

Кошаркаши Индијане победили су после продужетка Минесоту са 134:128 предвођени Домантасом Сабонисом који је остварио трипл дабл учинак од 36 поена, 17 сокова и 10 асистенција. Малколм Брогдон у победи је учествовао са 32 поена и девет скокова, а Џереми Лемб са 18 поена и осам скокова.

У тиму Минесоте истакли су се Малик Бизли са 31 поеном и Карл Ентони Таунс са 30 поена и 10 скокова.

Кошаркаши Филаделфије победили су Хјустон са 118:113 и прекинули низ од три пораза. Џоел Ембид је и поред проблема са леђима био најефикаснији на утакмици са 31 поеном, 11 скокова и девет асистенција. Сет Кари победи је допринео са 25 поена, а Тобајас Харис са 24 поена и 15 скокова.

Џон Вол постигао је 28 поена и имао седам асистенција за Хјустон, који је играо без тројице стартера, Виктора Оладипа, Пи Џеј Такера и Кристијана Вуда. Џејшон Тејт и Демаркус Казинс постигли су по 18 поена.

У осталим утакмицама Орландо је победио Њујорк са 107:89, а Мемфис је победио Оклахому са 122:113. Чикаго је био бољи од Детроита са 105:102, док је Голден Стејт после продужетка победио Мајами са 120:112.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.