Почетна / Кошарка / НБА лига

Денвер победио Јуту после два продужетка, Јокић поново маестралан (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвера савладали су Јуту са 134:132 после два продужетка, и забележили трећи тријумф након „рестарта” сезоне. Денвер је прво надокнадио „минус 18”, затим испустио победу, да би пре свега захваљујући Николи Јокићу у продужецима стигао до славља
ФОТО: БЕТА/АП

У ноћи између суботе и недеље одиграно је пет мечева у НБА лиги, а од српских играча истакао се феноменални Никола Јокић.

Денвер је после два продужетка победио Јуту са 134:132, а најбољи центар у најјачој лиги света меч је завршио са 30 поена, 11 скокова, седам асистенција и три украдене лопте.

Треба нагласити да је Јокић то све учинио у директном дуелу са Рудијем Гобером, који је најбољи дефанзивац у НБА лиги. Француз се и ове године нашао у конкуренцији за ту престижну награду, уз њега кандидати су и Јанис Адетокунбо и Ентони Дејвис. Гобер има прилику да ову награду освоји трећу годину заредом!

Велику помоћ Никола је имао у Џамалу Мареју који је „уписао“ 23 поена, 12 скокова и осам асистенција, Мајклу Портеру Јуниору (23 коша и 11 ухваћених лопти), Џеремију Гранту (21 поен) и Монтеу Морису (15 кошева).

У табору Џезера најбољи је био Донован Мичел са 35 поена, осам асистенција и шест скокова, поменути Гобер меч је завршио са 22 поена и 13 скокова, 20 кошева дао је Мајк Конли (уз то је имао и по пет скокова и асистенција), Џордан Кларксон је убацио 19 поена, а добру ролу имао је и Џо Инглс – 11 кошева и 13 асистенција.

 

Далас је са 136:132 после продужетка савладао Милвоки, а наш Бобан Марјановић није добио прилику на овом дуелу.

Утакмицу је обележио сјајни Лука Дончић са новим трипл-даблом – 36 поена, 19 асистенција (рекорд каријере) и 14 скокова!

Уз њега истакли су се и Доријан Финли-Смит са 27 кошева, 11 ухваћених лопти и пет асистенције и Кристапс Порзингис са 26 поена и 11 скокова. Велику помоћ имали су са клупе од Максија Клебера (15 кошева) и Треја Буркеа (10 поена, четири скока и три асистенције).

Код Бакса стандардно најбољи био је Јанис Адетокунбо са 34 поена и 13 скокова, исти број кошева „уписао“ је и Брук Лопез (уз седам ухваћених лопти), Крис Мидлтон меч је завршио са 21 поеном, 11 асистенција и шест скокова, а двоцифрен је био и Ерик Бледсо (15 поена, пет скокова и четири асистенције).

 

Лос Анђелес Клиперси су са 122:117 срушили Портланд.

Пол Џоррџ је био најбољи код Клиперса са 21 поеном, шест скокова и четири асистенције, а двоцифрени су били и Ландри Шамет (19 кошева), Реџи Џексон (17). Маркус Морис (15), ЏаМајхал Грин (13) и Лу Вилијамс (12).

Код Трејблејзерса Си Џеј Мекалум је имао најбоље бројке – 29 поена, осам скокова и четири скока, а добро су одиграли и Дамијан Лилард (22 коша), Гери Трент (22), Кармело Ентони (21 поен и седам скокова) и Јусуф Нуркић (10 кошева, 13 ухваћених лопти  и девет асистенција).

Индијана је са савладала Лос Анђелес Лејкерсе са 116:111.

Ти Џеј Ворен је поново блисатао са 39 убачених поена и пет скокова, а одлични су били и Малком Брогдон (24 поена, шест асистенција и пет скокова) и Виктор Оладипо (22 коша, седам ухваћених лопти и пет асистенција).

Леброн Џејмс је био најбољи у пораженом тиму са 31 поеном, осам скокова  и седам асистенција. У табору Лејкерса двоцифрени су били и Квин Кук (21 поен), Кајл Кузма (11), Тален Хортон-Такер (10) и Двајт Хауард (10 кошева и 12 ухваћених лопти).

 

Финикс је победио Мајами са 119:112.

Девин Букер је поново блистао – 35 поена, шест асистенција и три скока, Деандре Ејтон је уписао 18 кошева и 12 ухваћених лопти, Џевон Картер је одао 20 поена, Камерон Џонсон 14, Микал Бриџес и Дарио Шарић по 10.

У табору Хита најбољи је био руки Тајлер Хиро са 25 поена, 10 асистенција и сосам скокова., 25 поена додао је Данкан Робинсон, Бем Адебајо 18, Џае Краудер 17, а Андре Игуадала 12.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.