Почетна / Кошарка / НБА лига

Ајзак: Клечање или ношење мајице нису одговор

Кошаркаш Орланда Џонатан Ајзак, који није клечао током интонирања химне и није носио мајицу с натписом "Блек ливс метр", рекао је да сматра да то није решење у борби за једнакост Афроамериканаца у САД

Играчи и тренери клечали су током интонирања химне САД откако је у Орланду настављена сезона у НБА лиги, а Ајзак је прошле ноћи постао први играч који није клекнуо пред утакмицу против Бруклина.

Ајзак није носио ни мајцу са натписом "Блек ливс метр" већ је стајао с рукама иза леђа у дресу Орланда.

"Клечати док носите мајицу 'Блек ливс метр' не иде руку под руку с подршком за животе црнаца. Не мислим да је клечање или ношење мајице одговор", рекао је Ајзак.

Ајзакова одлука није била изненађење за његове саиграче, он је најавио да ће то урадити на састанку тима раније ове недеље.

"То је лична одлука. Сви подржавамо једни друге у овоме. Ако момцима није угодно да клече, веч желе да стоје, нико нема проблем с тим. Подржавам га, као и цела организација. То је део живота у нашој земљи", рекао је тренер Орланда  Стив Клифорд.

Након Ајзака, исто су поступили и тренер Сан Антонија Грег Попович и један од његових помоћника Беки Хамон пред утакмицу против Сакрамента.

"Радије бих то задржао за себе", рекао је Попович упитан о томе због чега је донео такву одлуку.

"Сви морају да донесу личне одлуке. Лига је била сјајна поводом тога. Свако има слободу да се искаже на начин на који жели. Ја сам реаговао онако како сам хтео", рекао је Попович.

Некадашњи НБА кошаркаш Чарлс Баркли имао је разумевања за њихове одлуке.

"Национална химна представља различите ствари за различите људе. Драго ми је што су сви уједињени, али ако неко не жели да клечи не значи да је лоша особа", рекао је Баркли.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

elp
Zaista sve mogu da razumem, ali da napisete "Блек ливс метр" je zaista previse. Na kom je ovo jeziku napisano? Zar se ovo zaista dozvoljava u recenziji?
djihu
Blek metera somota

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.