Бранко Лазић упозорава: Од Купа у великој мери зависи и остатак сезоне

То ми је први трофеј у црвено-белом дресу, али га генерално волим и зато што се најбрже осваја, каже снажни бек
ФОТО: Д. Жарковић

Капитен црвено-белих Бранко Лазић се опорављао од повреде коју је зарадио на гостовању у Малаги 8. јануара кад му је после ударца страдао мишић. За опоравак је било потребно скоро пет недеља, а Лазић је од понедељка у пуном тренажном процесу.

Повреда је прошлост, мишић је зарастао и сада је све супер. Почео сам да тренирам са екипом, без ограничења. Пре тога сам радио у теретани, на траци и бициклу, оно што сам могао. Уводни део тренинга сам радио и са тимом, али само онај уводни, без контакта. За сада је све како треба, без било каквих проблема. Сем наравно, недостатка кондиције – почео је причу Лазић.

Више од месец дана рехабилитације ипак је морало да остави траг.

Две недеље се практично нисам дизао из кревета. Да сам макар могао да се крећем или било шта, сигурно бих умањио последице. Овако се баш осети. Поготово кад се зна да до понедељка нисам имао ниједан јачи тренинг.

Са 12 трофеја, рачунајући и АБА Супер куп из ове сезоне, Бранко Лазић је без премца у историји Црвене звезде. А све је почело са Купом Кораћа у Крагујевцу 2013. године.

Сваки трофеј ми је драг, а сигурно да ми је то један од најдражих. Први је са Звездом, али и генерално волим Куп зато што се најбрже осваја. У три, четири дана стижеш до драгоценог пехара. Уз све то, с обзиром и у ком тренутку се игра, представља велики замајац за оно што следи кроз АБА лигу. Од Купа у великој мери зависи и остатак сезоне и може да представља велики замајац за све што следи.

Пут до Жућкове левице Црвена звезда почиње са Динамиком, а сви већ причају о дуелу са Мегом, па чак и финалу са Партизаном.

Црвено-бели су прошле године, на примеру Борца, сазнали да такво размишљање зна лако да се обије о главу.

Куп је специфично такмичење у коме свако има шансу да дође до трофеја. Ту је фаворитима најтеже, а игра се на један меч и све је могуће. Али искрено се надам да нам да нам је прошла година и поготово тај први меч против Борца озбиљна лекција. Веома је важно како се отвори турнир и тога смо свесни – истиче Бранко Лазић.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Nije.
Bgd
Trebaće 5000 policajaca da spreči nerede u eventualnom finalu.
Željko Pavlović
Nećemo ništa na silu da osvajamo. Ako može da se osvoji, može. Ako ne može onda ništa.
KK CZ. Velikan
Upravo tako! Zuckova levica je specifican i mnogo drag trofej, zato jako i predano do cilja. Srecno majstori moje srce je uz Zvezdu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.