Почетна / Кошарка / Куп Радивоја Кораћа

Џикић: Честитке Меги, Милојевић је једна таква упорна мазгетина

Тренер Партизана Александар Џикић честитао је Мега Лексу на победи и трофеју Купа Радивоја Кораћа, а својим кошаркашима замерио велики број шутева за три поена док је противник у бонусу
ФОТО: В. Марковић

Можда смо се мало заљубили у три поена у моментима кад су они већ били у бонусу. Изабрали смо да шутирамо преко руке, безвезе. Да су ушле вероватно бисмо славили неке играче. Изгубили смо и то је то. Настављамо даље – рекао је видно нерасположени Џикић новинарима после утакмице.

Партизан није успео да освоји Куп Радивоја Кораћа, пошто је у финалу у Нишу поражен од Мега Лекса са 85:80. Џикић је казао да његова екипа мора да призна грешке које прави.

Замерам мојима што нису препознали моменат кад је утакмица ушла у бонус. Још нисмо ушли у аутоматизме да то само препознајемо. Пожурили смо два-три пута, просто нас је повукло. Грешке су такве какве су, ми ћемо да их лоцирамо, признамо сами себи, нема шта да се лажемо – казао је он.

Како је рекао, Партизан је контролисао већи део утакмице, али је допустио шутеве за три поена онима у противничкој екипи који су најопаснији.

Контролисали смо добар део утакмице и последњих неколико минута из непознатих разлога дозволили два неконтролисана шута Ивановићу и Николићу. То су играчи које смо подвукли као најопасније шутере противника. Ипак смо успели да их на плус пет оставимо два пута саме – казао је Џикић.

Упитан да коментарише "емотивно обраћање" тренера Меге Дејана Милојевића, Џикић је одговорио:

Ма дај! Постоји континуитет идеје и континуитет... Да ти преведем на српски. То је тако мазгетина једна упорна, да ти не можеш да верујеш. Натерао је своје момке да играју као што играју – додао је Џикић.

Њему је засметала констатација новинара да је Дарел Вилијамс био један од лошијих на терену. Како је рекао, Вилијамс није правио толико грешака "да би се упирало прстом у њега.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Anonymus Singidunensis
Свака част Џикићу, али Милојевић је бољи тренер. Надам се да ћемо га ускоро гледати у Партизану.
The COMSAT ANGELS
DZIKICU IZGUBITI ZAVRSNICU OVE UTAKMICE SAMO MOZE NEKO KO JE TALENTOVANO NESPOSOBAN TRENER.iMAO SI SVE IZA SEBE ...CITAVU PODRSKU NOVINARA,CLANOVA UPRAVE,POLITICARA ...dje si sada brate moj ...na zemlji ... svuda su te iscerali ... imas dobar tim ali ga slabo vodis ...u zavrsnici 4 promasena suta Milutinovicai cetri Murica ...pa neka je sa srecom ...forsiraj ih i dalje ... ovo ni Dulo Vujosevic nebi izgubio ...
Kole
Ma ovaj se kao nešto masngupiše,glumi,neka se pogleda u ogledalo,pa neka drugima drži pridike,ne dao bog da on nešto osvoji,ko bi mu bio ravan!
batica
tebi nema pomoći
gepard
pa brate sta se ljutis, vidis da je isti ko dule, ko da mu je sin, ne moze covek a da ih ne pomesa na klupi... takav gospodin vam je sudjen
Прикажи још одговора
batica
najzad pravi treneri, na obe strane, GOSPODSKI... prepoznati svoje slabosti, to priznati, ne kriviti druge za neuspeh, iskreno čestitati protivniku,ne otimati pehar koji nisi zaslužio, E TO JE NEŠTO NOVO KOD NAS... ČESTITKE SVIMA... MEGA UZMI ABA LIGU
Baxter
Slazem se bre! Cim nema onih koji gepekuju sudije, dobijaju po 2 tehnicke za poluvreme i prozivaju ciu, biu i arape sto su tu gde su, sve je ok! Doslo je vreme normalnih, nek pobedi najbolji, najgori je daleko od granica nase zemlje, bogu hvala!
Bojan
Mega je I zasluzila da osvoji ABA ligu, pa verujem u to. To je najmladji tim u Evropi, takoreci deciji vrtic, koji osvaja trofeje.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.