Почетна / Кошарка / ФИБА

Кокошков: Велики утицај Обрадовића, Ивковића, Вујошевића

Европско првенство младих у Тел Авиву окупило је и бројне великане тренерског посла. Међу њима и тројицу Срба Светислава Пешића, Игора Кокошкова и Ненада Трунића који су предавали на семинару
ФОТО: ФИБА

Тренерска клиника, једна од најпрестижнијих у Европи, поново је на челу имала Светислава Пешића, прослављеног српског тренера који води Барселону, као и Пабла Ласа, његовог љутог ривала у шпанској трци на клупи Реала, али и сарадника на овом семинару.

Овога пута друштво им је правио и Игор Кокошков, освајач златне медаље на Евробаскету 2017. године са селекцијом Словеније и асистент у стручном штабу Сакрамента.

- Организација је веома лепа, концепт семинара је фантастичан, добар за све младе тренере који су показали константност током клинике и иницијативу да буду овде, да буду укључени. Ово је веома добро за европску кошарку, за ове тренере који долазе из различитих федерација – рекао је Кокошков.

Харизматични стручњак, први Европљанин који је водио један НБА клуб, сетио се када је, како каже, био на „другој страни“.

- Имали смо много учитеља у бившој Југославији. Ту си имена као што су Жељко Обрадовић, Душан Ивковић, Душко Вујошевић... Када премотам филм у мојој глави, схватим колико су утицали на мене. И ова искуства тако утичу. Ово нису само лекције, већ размене идеја и искустава.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pera Detlic
Obradovic, Ivkovic, Vujosevic,.... Vidi se veliki uticaj KK CZ.
Hoce hoce
narocito nakon vasa dva komentara!
Petar pg
Valjda će skorojevićima "kojima niko ne može zabraniti kako će da se zovu"sada biti malo jasnije značenje riječi" INSTITUCIJA".

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.