Почетна / Кошарка / ФИБА

Тодоровићева тројка за тријумф над Летонијом (ВИДЕО)

Бек наше репрезентације је десет секунди пре краја донео победу против домаћина
ФОТО: ФИБА

Више од 30 минута Србија је јурила предност Летоније. Која је у неколико наврата била и двоцифрена. Чак ни тај последњи напад, који је решио, није деловао савршен.

Али, када се Стефан Тодоровић нађе на шуту за три поена, е то увек изгледа добро. И углавном лопта из његових руку погоди мету. Погодила је и сада. На нешто мање од десет секунди пре краја. За вођство Србије – 71:68. Испоставило се и – победу.

Србија – Летонија 71:70 (16:24, 16:21, 19:8, 20:17)

СРБИЈА: Ковачевић 2, Ђуришић 6, Јовић 16 (10-5, 5-1, 5 ск за 32 мин), А.Ковачевић 3, Тодоровић 4, Петровић 12, Стефановић 5, Медаревић 11, Јоксимовић, Мушикић 4, Белић 2, Шкобаљ 6.
ЛЕТОНИЈА: Виљамсонс 6, Скуја 5, Фиербергс 12, Мацоха 16, Бриедис, Парадниекс, Сулц 7, Ванагс 11, Сливацкис, Кланскис 2, Денафс 2, Хелманис 9.

У наредном нападу Летоније требало је само потрошити што више времена и одбранити шут за три. Све су то Орлићи урадили. Па тај погодак Махцое на 2,9 секунди пре краја није много значио.

Селектор Лукић је позвао минут одмора. Лопта потом дошла до Јовића, а он је бацио ка кошу. Не да погоди, већ да време исцури. И исцурело је.

Србија је победом завршила такмичење по групама на Светском првенству у Летонији. Са прве позиције у групи иде у осмину финала, где је већ данас чека Јапан.

Али, да би на крају славили победу, изабраници тренера Зорана Лукића морали су много тога да прођу. Да уложе екстра напор и врате се. Нису одустајали, иако су први пут повели тек у 32. минуту. Тада је Лазар Стефановић са пенала казнио нервозу селектора Летоније, који је кажњен техничком грешком. На семафору је 56:55.

Б ГРУПА - Прво коло: Порторико – Летонија 79:75, Иран – Србија 67:88. Друго коло: Летонија – Иран 58:48, Србија – Порторико 84:64. Треће коло: Србија – Летонија. Синоћ: Порторико – Иран.

Табела: Србија  3-0, Летонија 1-2, Порторико 1-1, Иран 0-2.

ОСМИНА ФИНАЛА: Канада – Б4, Шпанија – Д3, Сенегал – Б3, Ј. Кореја – Д1, Литванија – Б3, Француска – Д4, Јапан – Србија, Аргентина – Д2.

Било је очигледно да је утакмица добила потпуно други ток.

Иако игра Србије и даље није била баш најтечнија могућа. Али, Никола Јовић се побринуо да то буде „мртва трка“. Кош за кош.

И тако до самог краја.

Тројком Филипа Шкобаља, Србија је пред последњи минут повела – 68:67. Имала је напад којим је могла да мирније уђе у завршницу.

Међутим, Михајло Петровић који је претходно везао седам поена, овог пута није погодио са дистанце.

Али, јесте Тодоровић десетак секунди пре краја.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.