Почетна / Кошарка / ФИБА

Стефана Којића ћерка обавезала на победе

С обзиром да је ћерка добила име по богињи победе - Ники, отац је био у обавези да освоји пехар на првом турниру после рођења, исто ће покушати да понови на Мастерсу у Џеди
ФОТО: ФИБА

За ће бити најлепша успомена. Док ће се већина 2020. године на измаку сећати највише по коронавирусу, Стефан Којић памтиће је по лепом. Кошаркаш Лимана почетком септембра за време првих постпандемијских турнира светске серије ФИБА, постао је отац.

- Ух било је прилично стресно. Супрузи је прошао термин, ја треба да идем у Дебрецин. Јулијана, у жељи да ме мало поштеди, првог дана кад смо стигли у Мађарску није хтела да ми јави да је у болници. А онда нам је живот улепшала Ника – прича Којић успомену за сва времена.

С обзиром да је ћерка добила име по богињи победе, отац је био у обавези да освоји пехар. Лиман је тријумфовао, а Којић је у финалу постигао девет поена и имао 13 скокова, заслуживши и трофеј МВП играча.

- Баш сви су у Дебрецину прокоментарисали да немам избор, већ да морам да победим.

Којић је пример да „у сваком злу има нешто добро”. Мањи број турнира и тренинга на једној страни много односи, али њему омогућава да знатно више ужива у игрању са Ником.

- Мени је организација мало тежа, јер сам за разлику од другова из екипе из Шапца. Тренирамо четири пута недељно, кад су два везана дана преспавам у Новом Саду. Остатак недеље сам код куће, због ситуације се мало и крећемо.

Сви наши представници су пред полазак на Мастерс два пута тестирани, по доласку у Џеду добили су још два негативна налаза.

- Последње две године нас је по правилу пред завршни турнир нешто избацивало из колосека. За сада је све ОК, надам се да ће тако и остати – каже Којић.

СРБИЈА ЈЕДИНА СА ТРИ ТИМА

А ГРУПА: Лиман и Уб (Србија), Уланбатор (Монголија).

Б ГРУПА: Нови Сад (Србија), Лозана (Швајцарска), Амстердам (Холандија).

Ц ГРУПА: Рига (Летонија), Џеда (УАЕ), Пиран (Словенија)

Д ГРУПА: Њујорк Харлем (САД), Утена и Шакиај (Литванија).

ЧЕТВРТФИНАЛЕ: А1-Ц2, Б1-Д2, Ц1-А2, Д1-Б2.

Уз српске тимове, два представника има Литванија, Летонци су показали квалитет, Њујорчани заслужују респект... На питање о конкуренцији и прогнозама пред сутрашњи старт турнира, Којић одговара:

- Незгодно је прогнозирати. По резултатима и играма предњачили смо Рига и ми, али на окупу је 12 најбољих тимова на свету, детаљи одлучују.

Зато кад се прича о амбицијама јасно каже:

- Колико сам само био разочаран после пораза од Риге у финалу у Дохи... Имали смо пет поена разлике и једноставно лопта за последњи, победнички поен „није хтела да уђе”. Три дана ми је требало да се опоравим. Зато нас ништа осим освајања завршног Мастерса серије не би задовољило!

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.