Лукић изборио мајсторицу у Дижону

После Остендеа и Нижњи Новогород нашег тренера Зорана Лукића (на слици) изборио је нову шансу за пролаз у четвртфинале ФИБА Лиге шампиона
ФОТО: ФИБА Лига шампиона

Меч у Русији био је отворен 30 минута, домаћин је у последњи период закорачио са два поена вишка, али је у том интервалу доминирао (25:18) и савладао тим који је једно од најпријатнијих изненађења у француској кошарци.

Само у првом периоду Бешикташ је припретио, имао четири поена вишка, али већ на полуврмену било је јасно да неће бити мајсторице у Анкари. Турк телеком је у 26. минуту повео 61:41, изгледало је да се домаћин предао, али узвратио је са 8:0, продуживши наду. Међутим, гости нису поклекли и сачекаће мајсторицу између Дижона и Нижњег.

Јерусалим је предвођен Брауном и бившим првотимцем Звезде Фелдином славио у Атини и у два корака дошао до полуфинала.

ОСМИНА ФИНАЛА ФИБА ЛИГЕ ШАМПИОНА

Бандирма - Нимбурк 72:86 - 0:2

Лијеткабелис – Сарагоса 88:90 - 0:2

Бон – АЕК 86:90 - 0:2

Остенде - Тенерифе 75:69 - 1:1

Бургос – Сасари 95:80 - 2:0

Нижњи Новгород – Дижон 88:79 - 1:1

Нижњи Новгород: Бабурин 22, Паркс 14 (10 ск), Астапкович 13 (5 ск). Дижон: Соломон 18, Холстон 12 (9 ас), Улмер 12.

Бешикташ - Турк телеком 66:84 - 0:2

Бешикташ: Саваш 23 (8 ск, 5 ас), Јилдизли 13 (7 ск), Ђуришић 8. Турк телеком: Џонсон 27 (6 ск, 5 ас), Кемпбел 16 (6 ас), Таскирам 12.

Перистери – Јерусалим  73:79 - 0:2

Перистери: Мореира 14, Василопулос 12 . Јерусалим: Браун 25, Фелдин 24.

• Термини евентуалних мајсторица биће познати накнадно

Четвртфинални парови: Сарагоса – Тенерифе/Остенде, Нимбурк – АЕК, Турк телеком – Дижон/Нижњи Новгород, Јерусалим – Бургос.

 

 

 

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.