Почетна / Кошарка / ФИБА Лига шампиона

ПАРАЛЕЛНЕ СУДБИНЕ – Душан Шакота је тешко сузбијао емоције након што је као капитен подигао трофеј

Мало од умора и узбуђености, више од свега што се годинама таложило на души, глас Душана Шакоте је дрхтао причајући о сезони која му је понудила највећу срећу
ФОТО: С. Гијалели

Некадашњи таленат Панатинаикоса, који је од 16. године био члан екипе Жељка Обрадовића и са њом освојио две Евролиге, своју славу је ипак дочекао као дупло старији.

Око 18.000 људи у ОАКА арени и ко зна колико још у својим кућама, гледали су га док је подизао пехар намењен освајачу Лиге шампиона. Капитен АЕК-а, тима који је ове сезоне већ шокирао Грчку освајањем Купа.

- Невероватно! Да у 32. години доживим да као капитен освојим два трофеја, Куп против Олимпијакоса и Лигу шампиона, на граници је нереалног. Плус да будем позван у репрезентацију Грчке... – гутао је кнедле Душан. - Ја сам увек веровао да човек докле год игра кошарку може да напредује, без обзира на године. Нисам клинац, али увек покушавам да будем бољи него претходне године.

Човек који је 2010. године, после лекарске грешке за операционом столом, био животно угрожен а потом остао без вољене кошарке пуну сезону, тежим путем дошао је до овог тренутка радости. Тај приступ пренео је на екипу која „није требало“ да освоји Куп и Лигу шампиона.

АЕК и Шакота су делили судбину почетком ове деценије. Жуто-црни су 2011. пали у другу лигу, док је крили центар полако правио нове кошаркашке кораке.

Душан Шакота је освојио две Евролиге са Панатинаикосом, али је утисак вечери била његова неописива срећа.

- Сваки играч ће вам рећи исто. Био сам клинац у Панатинаикосу, имао епизодну улогу. То је била велика школа за мене на којој ћу доживотно бити захвалан. Али, није исто када си 12. играч екипе и када си капитен. Много је већи труд са моје стране уложен у ово и зато ме видите овако срећног.

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 8. мај. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.