Почетна / Кошарка / ФИБА Лига шампиона

Тенерифама пехар у ЛШ, Радошевићев Банвит стао у финалу, Теодор МВП сезоне

У неизвесној завршници домаћин фајнал-фора дошао до првог европског трофеја предвођен Григонисом и Вајтом
ФОТО: basketballcl.com

Домаћин Ф4 турнира Тенерифе је после Венеције у полуфиналу савладао и турски Банвит нашег Мирослава Радошевића (спортски директор) у финалу и окитио се пехаром у првој Лиги шампиона.

После чинило се великих 53:46 почетком последње деонице, домаћин је попустио, иако ношен громогласном публиком, па је Кулиг на 123 секунде пре краја примакао Банвит на 57:58 и најавио драматичан финиш.

Ипак, Вајт је прво погодио два бацања, а после промашаја Коркмаза, на 69 секунди пре краја убацио је и тројку за 63:57 и ту је био крај нада за турски тим.

Код Тенерфифа најефикаснији је био Григонис са 18 поена, 14 је убацио Вајт, девет Сан Мигуел, шест Нианг. У Банвиту најбољи Теодор са 17, по 13 су додали Орелик и Кулиг.

За утеху турском тиму може да буде што је Американац Џејсон Теодор (27) проглашен за најкориснијег играча сезоне (МВП). Био је најбољи асистент (7,7 асистенција по мечу), четврти стрелац (16,2 поена). Уједно је био и МВП четвртфиналних серија.

Семафор Фајнал-фора ФИБА Лиге шампиона:

Петак - полуфинале:

Банвит – Монако 83:74 (14:23, 23:22, 18:8, 28:21)

Тенерифе – Венеција 67:58 (16:21, 24:13, 16:8, 11:16)

Недеља - за треће место:

Монако – Венеција 91:77 (26:21, 21:12, 26:22, 18:22)

Недеља - финале:

Банвит – Тенерифе 59:63 (12:16, 19:18, 15:17, 13:12)

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Konacno
Ovo da se zavrsi, daj Boze da ne igramo ovo takmicenje sledece sezone.
bokiUSA
Koji su ovo timovi boze pomozi.
Laza
Bio prvi, bio ispred...i Zvezda je bila na petom mestu u jednom trenutku u Evroligi...
solju mleka pa u krevet
Tenerife cele godine bio prvi u ACB ligi, Banvit ispred vase voljene Darusafake u Turskoj. Vidi se da pratis kosarku 2 i po godine.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.