Почетна / Кошарка / Евролига

Богдан Богдановић изабран у тим деценије Евролиге!

Богдановић је други српски играч у најбољем тиму деценије Евролиге 2010-2020, после Милоша Теодосића
ФОТО: Евролига

Српски кошаркаш Богдан Богдановић изабран је данас у најбољи тим деценије Евролиге (2010-2020).

Кошаркаш Сакрамента изабран је гласовима навијача, медија, играча и тренера, наводи се на сајту Евролиге.

Богдановић је други српски играч у најбољем тиму деценије Евролиге 2010-2020, после Милоша Теодосића.

До сада су у „Тим деценије“, сем Теодосића и Богдановића, изабрани Нандо де Коло, Димитрис Дијамантидис, Лука Дончић, Кајл Хајнс, Серхио Љуљ, Хуан Карлос Наваро и Јоргос Принтезис.

Богдановић је деценију почео у Партизану, а део је провео у Фенербахчеу, са којим је 2017. године освојио Евролигу.

Његов таленат је у Партизану препознао тадашњи тренер Душко Вујошевић, пружио му је шансу, а Богдановић је дебитовао у Евролиги у октобру 2012. године.

Богдан је у сезони 2013/2014 у просеку на 23 утакмице постизао 14,8 поена, уз 3,7 асистенција и 1,6 украдене лопте и заслужио трофеј Евролигина Звезда у успону.

Три сезоне је играо за Фенербахче коме је помогао да се пласира у три узастопна фајнал фора.

У сезони 2014/2015 освојио је другу награду Звезда у успону, у априлу 2017. године био је најкориснији играч (МВП) месеца, а 2016/2017 изабран је у први тим Евролиге.

Богдановић је један од тројице играча који су два пута узастопно освајао награду Звезда у успону, после Николе Миротића, а пре Луке Дончића.

Он је, међутим, једини играч који је те награде освајао са различитим екипама.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zvezdas
Zasluzeno.... nas trenutno najbolji igrac cak ispred Jokica. Samo kada je rekao ono za reprezentaciju pod uticajem Duleta, jedino to mi se nije svidelo, sve ostalo ok.
ACM
Ne verujem da je on imao taj uticaj za te reči, a ono kako ga je većina Zvezdinih navijača zvala posle toga - to se vodom ne pere. Rekao je to zbog lošeg suđenja na toj utakmici, a i ponašanja ponekih igrača koji nemaju veze sa Srbijom (a veličani su više nego da su Srbi).

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.