Почетна / Кошарка / Евролига

Како ће се завршити Евролига? У игри четири опције!

Евролига жели да сезону заврши на терену, те разматра неколико сценарија да ту жељу спроведе у дело упркос великим проблемима које је произвела пандемија коронавируса
ФОТО: М. Рашић

Високорангирани оперативац најквалитетнијег европског такмичења Ед Скот открио да постоје четири опције, међу којима је најреалнија да се све утакмице до краја сезоне одиграју у једном граду.

Он је за шпански лист "Ел Паис" говорио о моделима за наставак коронавирусом прекинуте сезоне и њено привођење крају - кроз игру. Каже да постоје четири опције.

"Прва опција је да се такмичење настави, а сваки тим игра у својој арени са истим распоредом, ако буде било времена за то. Друга опција је да се распоред ’згусне’ и остатак мечева одигра у више недеља са дуплим рундама", каже Скот и додаје преостале две, чини се, радикалније али и реалније.

"Трећа опција је да, уколико је због здравствених разлога немогуће да тимови играју у својим дворанама, да их све ’ујединимо’ у једном граду са једном или две арене, док је последња опција промена формата, како би се такмичење брже завршило", открива Скот размишљање руководећих људи из Барселоне, која поново неодољиво подсећају на потезе о којима размишљају у НБА лиги.

Оперативни директор Евролиге открива да је идеја да пре евентуалног наставка такмичења постоји двонедељна "предсезона", како би се клубови припремили.

"Играчи, тренери и стручни штаб би имали три дана да се јаве, обавежу на двонедељну самоизолацију и започну поменуте двонедељне припреме, како би били у каквој-таквој форми за наставак сезоне", објашњава Скот и наглашава:

"Не разматрамо само један град за овај формат. Ако желимо да играмо све преостале мечеве, требаће нам две арене, а у Европи постоји довољно градова са првокласним аренама и хотелима. Међутим, за сада ниједан град није фаворит за ту улогу", истиче Скот, док мадридски лист наводи Истанбул, Москву и Атину као најозбиљније кандидате.

Он је на крају нагласио да ће врло битна бити провера здравља сваког учесника, као и да је потребно укупно пет недеља да се заврши сезона.

По неким ранијим предвиђањима, Евролига би могла да се настави крајем маја и заврши у првој половини јула.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sve sam idiot do idiota
Sta bi trebalo da se desi, pa da se pojedini uozbilje?
Željko Pavlović
Efes je šampion Evrolige, a kraj je u Evrokupu.
Daki
Aha, kad bi se limar pitao...neće da može, jeste da ste navikli otimati, ali neće moći...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.