Почетна / Кошарка / Евролига

БАЈЕРН НИЈЕ ПРЕСТАЈАО ДА ТРЕНИРА - Лучић: Када изађемо на терен по један је на сваком кошу

Лига је само одложена, сви смо ту и чекамо даљи след догађаја, зато је важно да останемо у тренингу – каже српски ас
ФОТО: ЕПА/Филип Геланд

Није било потребно много да се јави. Али нас је ипак затекао...

- Управо сам завршио тренинг. Је л' можемо да се чујемо мало касније - одговорио је ужурбано Владимир Лучић на позив из „Спортског журнала“.

Наравно да може! Али – како то мислите „завршио сам тренинг“?!

Зар спортске активности у скоро целом свету нису обустављене услед пандемије коронавируса?

- Индивидуално тренирамо – објаснио је неколико минута касније Лучић, члан минхенског Бајерна. Његов капитен.

Како то изгледа у овим данима, питамо...

- Поштујемо одређена правила, сви спортски објекти су затворени, морали смо да сачекамо званичну дозволу да можемо да се крећемо од куће ка дворани.

Додајући да је клуб прилично добро све организовао, Лучић је наставио причу:

- На свим улазима у дворани постоје средства за дезинфекцију. Подељени смо тако да су двојица у теретани, а када изађемо на терен по један је на сваком кошу, са једним тренером. Важно је да нема гомилања, контаката и мешања људи. То је најстрожије забрањено.

Каже и да су играчи свесни да за своје добро морају да испоштују све прописане мере.

- Максимално смо дисциплиновани, избегавамо контакте. Све иде својим током, осим што нема утакмица и тимских тренинга.

Све ово има смисла јер такмичење у Немачкој још није званично завршено.

- Лига је само одложена. Ту смо и чекамо даљи след догађаја. Зато је важно да останемо у тренингу.

Иако је велика већина клубова пустила странце, посебно Американце, кућама када је проглашена пандемија коронавируса, играчи Бајерна су остали у Минхену.  

- Сви смо ту. Тренирамо. Морам да се оградим јер не пратим баш превише, а и не разумем... Само преносим информације које имам од људи у клубу. Људима није забрањен одлазак на посао, сведено је на то да клуб не може да те обавезује, већ је све то некако волонтерски.

И поред тога...

- Сви долазе! Постоји чак и опција да уз одређени програм и апликације, тренираш код куће. Можеш да узмеш из теретане све што ти је потребно. Сви смо, ипак, изабрали да долазимо на тренинге.

Када је Бајерн у питању, више се не осврћу на сезону у Евролиги, где су изгубили шансе да се боре за плеј-оф. Њима је тренутно примарно немачко првенство.

- Ми смо наше у Евролиги завршили, остаје нам Бундеслига, где смо све време први на табели. Ипак смо радили напорно целе сезоне, да бисмо дошли до те треће везане титуле, а сад смо ускраћени да се боримо за то.

Закључак овог дела приче је једноставан.

- Волео бих да се првенство настави. Зато и долазимо сваки дан на тренинге. Да будемо спремни ако до тога дође.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.