Почетна / Кошарка / Евролига

Газда Клиперса донирао 25 милиона долара, у Барселони плате мање 70%,

Одмах после Барселоне, и Басконија је објавила да је приморана за смањи плате
ФОТО: Н. Неговановић

Барселона је одлучила да свим спортистима у сениорском погону смањи плате за 70 одсто због кризе настале прекидом такмичења.

Датум ступања на снагу нових ванредних мера је био 13. март и оне ће трајати све док се сезона не настави.

Међу првима који је пристао на смањење је Никола Миротић. Репрезентативац Шпаније рођен у Црној Гори се такође на почетку противио смањењу плате, али је променио мишљење после разговора са председником клубом Ђозепом Бартомеуом.

Миротић је тренутно најплаћенији играч у европској кошарци са четворогодишњим уговором вредним 5.400.000 долара по сезони. Иако није био задовољан због идеје о смањењу плате, прихватио је клупску одлуку о увођењу Привременог правилника о регулацији зарада које према закону у Шпанији, послодавац може да донесе унилатерално.

Пошто је цела прича добила поптуно погрешну конотацију, у смислу да су кренуле вести како су неки играчи – међу њима Пау Ривас и Алекс Абринес – наводно одбили смањење плате, па и да су на то били „приморани“, огласио се и капитен тима – Анте Томић.

Искусни хрвaтски центар на свом Твитер профилу је написао:

- Желео бих да објасним неколико ствари, пошто сам видео да кроз медије циркулише погрешна информација. Заједно са другим капитеном – Пјером Ориолом, разговарао сам са челницима клуба пре неколико дана. Обојица смо прихватили понуду клуба да нам се смање плате. После чега смо осталим саиграчима пренели каква је понуда, па и да појединачно разговарају са директором клуба. Колико знам, много играча је већ прихватило понуду и није тачно да је Пау Ривас одбио – написао је Томић. - Ова тешка ситуација са коронавирусом, све нас је учинила делом много већег тима него што је КК Барселона. И за неког ко је имао срећу да зарађује много новца, није никакав херојски акт да се одрекне једног дела зараде, у поређењу са оним што људи који зарађују много мање пролазе.

Одмах после Барселоне, и Басконија је објавила да је приморана за смањи плате свим запосленима у клубу.

За разлику од каталонског гиганта, тим из Виторије није рекао колико је смањење у питању, осим да су на тај корак били приморани како би минимизовали економску штету која је настала због прекида сезоне, услед ширења коронавируса.

Стив Балмер, власник Клиперса и један од најбогатијих људи света, пре неколико дана је био тема писања медија јер је купио легендарну арену ”Форум” у Инглвуду, у Лос Анђелесу, како би поред изградио нову, модерну дворану.

Овога пута, о харизматичном милијардеру се пише другим поводом. Балмер и његова супруга Кони донирали су чак 25 милиона долара како би помогли у борби против КОВИД-19 у Лос Анђелесу, Сијетлу и Мичигену.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

misa tumbas
VVV nista nije donirao , plate u Partizanu manje za 70%
Željko Pavlović
Super. Hoćemo da budu manje plate 70% u Zvezdi.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.