Почетна / Кошарка / Евролига

Шакота пред Реал: Да будемо паметнији него у Барселони

Шакота опет неће водити екипу због здравствених проблема, али ће се после Мадрида у потпуности вратити на клупу, док ће што се тиче играча изостати Огњен Добрић и Марко Јагодић-Куриџа
ФОТО: КК Црвена звезда

Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота изјавио је да ће његов тим против Реала у Мадриду у 29. колу Евролиге, пред празним трибинама због коронавируса, дати све од себе и покушати да, ако се укаже, искористи шансу

- Спорт је једна од ствари које трпе, а трпи економија, трпе људи. Много је штете нането на свим аспектима, али ако већ причамо о томе долазимо у ситуацију да нека такмичења постају нерегуларна јер сада имамо велики број земаља који се одлучују да играју без публике…Не знам како ће се то завршити, није баш пријатно -рекао је Шакота за клупски сајт.

Шакота опет неће водити екипу због здравствених проблема, али ће се после Мадрида у потпуности вратити на клупу, док ће што се тиче играча изостати Огњен Добрић и Марко Јагодић-Куриџа.

- Ми смо анализирали Реал овде, причали смо доста на ту тему, играли смо и неке велике утакмице као што је била она против Барселоне, где нам можда нико пре утакмице није давао никакве шансе, па је на крају било сасвим другачије. Ми можемо да кажемо за неке утакмице у АБА лиги да смо ми главни фаворити и да од нас много зависи, али ово су ипак тимови где много више зависи од њих него од нас, али то нас никако не би требало спречити да дамо све од себе и да се боримо. Кажем, ако се деси нека шанса, као што је била она у Барселони, очекујем да овога пута будемо паметнији и да одиграмо ту најзначајнију одбрану добро и најзнацајнији напад паметно - закључио је Шакота.

Звездин првотимац Владимир Штимац прво се осврнуо на ванредне околности које прате не само спорт изазване коронавирусом.

- Надам да то неће утицати на нас. Видецемо шта це бити. Видим да је доста земаља затворило хале… Али мислим да није толико концентрација на томе, колико то кружи около, медији и све. Видећемо како ће се развијати ситуација у наредне две-три недеље. Ми стварно водимо рачуна на аеродромима, држимо се наше групе и то је то. Покушавамо да не улазимо у неки велики контакт са другим људима, постоје и заштитне маске које се носе, а које носе и доста других људи на аеродрому, тако да покушавамо да избегнемо то, максимално колико је могуће - рекао је Штимац.

Владимир је истакао и да то што се сусрет игра пред празним трибинама неће значајно на игру ривала, али да ће и његовом тиму у таквом амбијенту бити лакше.

- То је Реал Мадрид, они су један од кандидата за освајање Евролиге и не мислим да ће то код њих нешто много да промени. Можда ће они бити још опуштенији зато што играју у тој тренинг атмосфери и играју на свом терену. Као што би било сада да ми играмо овде у “Пиониру” против њих, било би сигурно лакше. Тако да не мислим да ће то на њих много утицати. Али рецимо, биће и нама лакше, мада није тамо нека ватрена публика. Они су фаворити, али ми ћемо отићи и дати све од себе - рекао је Штимац.

Утакмица између Реал Мадрида и Црвене звезде игра се у сутра од 21 сат.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.