Почетна / Кошарка / Евролига

Гарсија: Срећан сам када победимо, али и ако играмо добро

За задовољство Аита Гарсије Ренесеса, тренера Албе, довољно је само да његов тим добро игра
ФОТО: И. Веселинов

Алба махом доводи младе, полетне играче који се фантастично развијају под палицом Аита Гарсија Ренесеса, једног од најискуснијих тренера Европе који је имао много сјајних резултата у каријери, али сада му је главни циљ подизање клуба на прави начин. Види се колико момци из Берлина играју са великим самопоуздањем, што се јасно види.

- Наравно да сам срећан због победе. Урадили смо боље у другом полувремену него у првом. На почетку ритам није био на нашој страни, лоши смо били у одбрани, није било довољно агресивности, проценат шута је био лош. У другом је било све боље и успели смо да победимо – рекао је трофејни шпански стручњак.

Алба је у добром ритму након што је била на зачељу Евролиге.

- Не знате разлог за то – насмејао се Аито. - Почели смо добро сезону, али смо имали много проблема. Тројица центара су били повређени више од два месеца, сада се опорављају. Плејмејкери су два пута били повређени по три недеље. С обзиром да су остало млади играчи, губили смо у продужецима, што не мислим да је лоше. Сада више побеђујемо јер нам се опоравио Пејтон Сива, брже се враћа у форму. Центрима је потребно дуже времена. Надам се да ћемо наставити истом узлазном линијом.

Упитан да ли је изненађен са две узастопне победе на гостовањима (пре Звезде Алба је тукла Олимпијакос).

- Стварно никада не размишљам да ли ћемо победити или не. Само да ли ћемо добро играти. Срећан сам када победимо, али и ако играмо добро. Имамо добре ствари, када играмо са правом енергијом добро и шутирамо. Морамо да играмо и јаку одбрану сваки пут, с обзиром на нашу снагу. То је нешто што се трудимо.

Пено је паметан, сада и боље шутира

Српски плејмејкер, Стефан Пено, због тешке повреде ноге одсутан је скоро годину дана.

- Почео је да тренира, али нема промена. Мора да ојача ноге пре него што почне да игра. Он је веома паметан. Напредовао је у шуту, иако то ради седећи на столици. Сада шутира боље. Ипак, његова основна карактеристика је што изузетно размишља, паметан је.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.