Почетна / Кошарка / Евролига

Звездин јунак Владимир Штимац: Причали смо о свему...

Највећи квалитет овога тима је што нико нема проблем да призна грешку и да прихвати критику, истиче сјајни центар
ФОТО: Евролига

Данас, када се утакмице смењују као на траци и кад у сваком тренутку може да се пронађе неки квалитетан спортски пренос, тешко да ће било коме пасти на памет да гледа репризу неког меча.

Без обзира на његов епилог и навијачку припадност. Али, оно што се дешавало у петак вече на паркету дворане у Вилебрану се толико ретко виђа да сигурно вреди одгледати барем два пута.

О Владимиру Штимцу који је нанизао 21 поен, без промашаја из игре, са све тројком која је погурала екипу ка тријумфалној капији.

О Кевину Пантеру у чијем сваком потезу и гестикулацији се види траг дивљег и врхунског баскета из Бронкса...

Како је то успео и шта је током великог одмора рекао играчима питали смо Владимира Штимца после тренинга на који је тим отишао право са аеродрома Никола Тесла.

Ми смо екипа са карактером, боримо се један за другог. Полазим од себе, лоше сам играо у првом полувремену, а онда сам подигао квалитет одбране, као и цео тим. Знали смо да је Асвел веома агресиван у прве две четвртине, али да онда пада. На основу тога, наш план је био да држимо прикључак, а онда да у другом полувремену додамо гас. Али, мало је недостајало да нам меч измакне контроли. Вратили смо се зато што смо тим и заслужено смо победили – у даху је рекао сјајни центар Црвене звезде.

За статистику кажу да је као бикини, да показује све, а да се не види ништа. Али, ако се зна да Црвена звезда у првих 20 минута није убацила ниједну тројку (4-0) и да је имала само седам скокова, односно само један више него Асвел у нападу...

У свлачионици смо отворено причали о свему, где смо грешили, шта треба да урадимо. Највећа снага овога тима је што нико нема проблем да призна грешку и да прихвати критику. И онда настоји да већ у наредном нападу буде бољи. Наша велика предност је што имамо сјајну комуникацију и свако свакоме може да каже шта мисли. Имамо здрав и одличан однос. Слушамо инструкције тренера, гледамо да испунимо његове замисли и то увек донесе резултат.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.