Почетна / Кошарка / Евролига

Џенкинс: Да подршка има толики утицај утакмици, ми бисмо били непобедиви

Навијачи раде свој посао, али не могу да контролишу оно што је до нас - каже Ђенка
ФОТО: И. Веселинов

Као по традицији химна Евролиге се ни пред меч са Басконијом није чула од звиждука и песме навијача Црвене звезде. Али није то био уобичајени амбијент. Нешто је недостајало, вероватно они навијачи који су са били у Атини на мечу Лиге шампиона.

Али, Чарлс Џенкинс сматра да то није и не би смело да се одрази на учинак екипе. Па је у том духу, на ту тему рекао:

- Мислим да се генерално превише пребацује на навијаче да нам донесу ту неку додатну енергију. А истовремено ми смо ти који смо на терену. Да подршка има толики утицај утакмици, ми бисмо били непобедиви. С обзиром да имамо предиван амбијент на сваком мечу. Навијачи раде свој посао, али не могу да контролишу оно што је до нас. Може се рећи да је атмосфера била мало чудна, с обзиром да публика није све време певала, али подршка је ипак била велика. Видело се то и кроз критику на наш рачун, као и на рачун судија због неких одлука. Ценим све који су дошли и све што су урадили, али кошарка је наш део посла. Ми смо ту, овога пута, пали. 

На питање шта је условило недостатак енергије, популарни Ђенка је рекао:

- Не знам, утакмица је почела као да је пријатељска, без превише контакта и фаулова. Али такве ствари се дешавају. У савршеном свету, сваки меч бисмо отворили са 20:0. Нажалост, неки мечеви ће бити као и овај. Бићемо бољи, направићемо анализу и спремити се за Задар. Шта год рекао, моје речи неће променити коначан резултат.

Меч је практично решен у трећем периоду када је Ник Стаускас тројкама направио разлику.

- Током првог полувремена оба тима су имала великих проблема у нападу. Промашили смо превише отворених шутева. Чак су се и судије доста бориле, са својим одлукама. На крају је један играч нашао прави ритам. Ник Стаускас је узео неке тешке шутеве, погодио је слободна бацања, а када је видео да лопта пролази кроз обруч, само је експлодирао. Видело се то по шутевима и начину на који је комуницирао са публиком. Његово самопоуздање је само расло. Када такав играч добије такву слободу и када има своје вече, то је веома тешко контролисати. Ми смо играли и даље исто, нисмо слабије. Али, та светла тачка Басконије је представљала прелому тачку.

На питање да ли је Црвена звезда могла да уради нешто другачије, Џенкинс је рекао:

- Да боље чувамо Стаускаса. Нападао је наше преузимање, налазио слабе тачке. Не могу да кажем да нисмо имали жељу да се такмичимо. Она је увек велика у Евролига. Али када неко тако уђе у серију, онда га је тешко зауставити. У трећој четвртини једина играч је постао „врео” и много неких наших ситних ствари је испливало. После првог полувремена нико није истицао зашто смо имали само 31 поен. Цео меч смо играли на истом нивоу, али као што сам рекао, али један играч је направи разлику.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Napred Đenka
Crv
Pa bili bi skoro nepobedivi da se El igra u krcatom Pioniru ovako smo u polupraznoj Areni ostavljeni na cedilu od osrednjih ekipa kao sto su Asvel i Baskonija,,,,,,I posle brace ako ostane Arena tvrdoglavo mislim da je vec u decembru zavrsena sezona u El za nas,,,,,
Panter pantelija
Ma kakav pionir da se vratimo u zeleznik da drmamo koseve i bacamo kese sa urinom tu smo jaki!
Idi, bre
Nisi cuo za INSTITUCIJU?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.