Почетна / Кошарка / Евролига

Шакота: Изгубили смо још једног плејмејкера

Звезда је у Београдској арени изгубила од Басконије са 64:72 у 13. колу Евролиге
ФОТО: И. Веселинов

Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота рекао је после вечерашњег пораза од Басконије у 13. колу Евролиге да је главни проблем што његов тим нема још једног креатора игре, што је увек предност за противничке екипе.

- Морам да кажем да је Басконија заслужено победила, добро су се припремилили и ја им честитам на томе. Ми смо имали само једног плејмејкера, и они су то искористили. Покушали смо да одржимо ритам и да останемо у игри, али нажалост нисмо успели у томе - рекао је Шакота новинарима после утакмице.

Звезда је у Београдској арени изгубила од Басконије са 64:72 у 13. колу Евролиге.

У самој завршници утакмице Лоренцо Браун је доживео повреду, али у овом моменту није познато колико је та повреда озбиљна и када ће се вратити на терен.

- Мислим да је искренуо зглоб и да су у питању лигаменти. Ништа више не могу рећи, тек после снимања ћемо имати више информација - рекао је Шакота.

На питање да ли то значи да ће Црвена звезда сада кренути у потрагу за новим играчем на позицији плејмкера, Шакота је рекао да „први пут чује за те информације”.

- Ми у овом моменту имамо много странаца. Знамо да нам фали плејмејкер, не дај Боже ако се играч повреди озбиљније, онда морамо да размислимо о томе, али за сада се надамо да ће се опоравити што пре - оценио је тренер црвено-белих.

Он је додао да су порази саставни део спорта, али да је увек најбитније да да његов тим да све од себе.

- Тако изгледа екипа која губи. Други тим је одиграо јако добро, када се на то дода то да ми нападамо са једниим играчем, лимитирани смо у погледу на екипе које то могу да одбране. Валенсија је то такође могла да брани, али смо успели да се изборимо за победу. Екипе имају предност у односу на нас, то је немоћ, а не недостатак енергије, мени то најтеже пада. Није пријанто изгубити утакмицу, али нажалост, биће тога и даље, не само за нас, већ и за друге екипе. Све то дође на своје и види се ко колико вреди, најважније је да увек дамо свој максимум - казао је Шакота.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milan
Jednog i imamo samo.
sportista
Neobicno objasnjenje da smo izgubili jer su Spanci igrali sa dva plejmejkera a Zvezda nije imala dva plejmejkera.Ustvari,Zvezda je dobro pocela utakmicu a onda je uveden Odjo preko i pored koga su Spanski centri,koristeci njegovu nezgrapnost i netalentovanost radili sta su hteli i napravili razliku koju su stalno odrzavali i u velikoj meri to su i uspevali pomocu sudija.Inace,ovo je najslabija utakmica Zvezde u Evroligi u Beogradu poslednjih godina.Vise igraca Zvezde su u padu forme,da li zbog nacina treninga i zivota,neredovnog placanja, statusa koje imaju i slicno.Prosle godine na primer Davidovac je izuzetno uspesno na plejmejkeru zamenjivao Reglanda aeto sada mu to nije dopusteno jer time ugrozava mesto Covica. Slozeni su odnosi u Zvezdi,postoje razna opterecenja,kalkulacije i sve je to uzelo maha.Vreme je da se neki urazume.
Стари Делија
Сагласан сам са оценом форме. Тренутно су у форми само Лоренцо и Берон. Посебно брине Гист, Фаје и Симанић. Ако већ помињеш Човића и предходну сезону буд и фер и сетисе даје он, као једини плеј, нам донео и нашу и АбА титулу. Давидовац није у форми а на предходној утакмици није било Човића и играо је и плеја али не успешно.
Stefan
Na muci se poznaju junaci!
@Stefan
Ovaj Sakota uopste ne uliva poverenje. Menjaj Covicu!
Marko Pavlović
Davidovac umesto L. Brauna, Simanić umesto Čovića i Nenadić umesto Davidovca.
Стари Делија
"стручан" коментар?!! Симанић плеј???!!!
Željko Pavlović
Nenadić umesto L. Brauna.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.