Почетна / Кошарка / Евролига

Маринковић: Звезда увек мотивација, победа најдража у сезони

Очекујем стандардно навијање, сигурно не очекујем аплауз
ФОТО: Евролига

Некадашњи капитен кошаркаша Партизана Вања Маринковић, уочи гостовања Црвеној звезди у дресу Валенсије, изјавио је да очекује тешку утакмицу и да се нада победи.

- Искрено, очекујем да ће против Звезде бити тешко. Не знам колико ће људи бити у хали, али очекујем да ће да их бодре као и увек до последњег минута. Мислим да ова утакмица долази у добром моменту за нас и нема разлога да не размишљамо о победи. Оно што никако не смемо је да дозволимо Црвеној звезди да наметне свој ритам, већ морамо да имамо фокус на себе. Не би требало да обраћамо пажњу на навијаче, судије, атмосферу. Довољно ће бити само себе да гледамо и да се фокусирамо на своју игру - рекао је Маринковић.

Он је додао да очекује стандардну „добродошлицу“, али да нема разлога за страх од атмосфере.

- Очекујем стандардно навијање, сигурно не очекујем аплауз. Ја сам се већ навикао у дресу Партизана на такав однос, али се надам да се моји саиграчи неће уплашити навијача и атмосфере. Стварно немају разлога за страх. Мени ће довољна мотивација у четвртак бити та што играм против Звезде. Ако победимо, биће ми то најдражи тријумф у сезони. Играћемо у Београду, мом граду, у дворани у којој сам одрастао… Не треба ми већа мотивација.

Маринковић истиче да је Звезда традиционално тежак ривал на свом терену, што је показала победама против Фенербахчеа и Химкија, а промена тренера и долазак Драгана Шакоте свакако ће додатно мотивисати тим.

-  Мислим да су три главна играча Звезде у овом тренутку Били Берон, Лорензо Браун и Филип Човић. Били је „скорер“ и ако уђе у шут, то ће бити кобно по нас. Што се тиче Филипа, он одлично уме да чита игру и ако га потценимо, а нема разлога за то, може да нам направи велике компликације. Сјајан је играч, и људи заборављају шта је он урадио прошле сезоне и колико је добро играо и у завршници АБА лиге и против Партизана у КЛС. Практично је он био тај који је одвео Звезду у Евролигу. Али као и увек код нас, добре ствари се брзо заборављају.

Маринковић не крије да је веома задовољан у Валенсији, како градом, тако и клубом, а истиче да је велику подршку у периоду адаптације имао од црногорског репрезентативца Бојана Дубљевића.

Када је у питању његов бивши клуб, Маринковић истиче да је „у току“ и да ће сезона да буде узбудљива.

- Мислим да играју јако добро у Еврокупу, али да у АБА лиги неке утакмице, попут Приморске или Будућности, нису смели да изгубе. Али, АБА лига је изузетно јака, многи клубови су се појачали тако да очекујем оштру борбу до самог краја. Сигурно је да Партизан увек циља врх. Видећемо, чека нас још доста узбуђења - поручио је Маринковић.

Утакмица 11. кола Евролиге између Црвене звезде и Валенсије игра се у четвртак од 19 сати у дворани Александар Николић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sidnej
Sačekaćeš na najdraži trijumf !!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.