Почетна / Кошарка / Евролига

Никодијевић: Нећемо дуго да чекамо на нови Ф4 у Београду, не бих да откривам детаље...

Долази нам 15.000 гостију и послаћемо најлепшу могућу слику из Београда у свет. То је пун погодак за град
ФОТО: Н. Неговановић

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић открио је данас да ће Београд у наредних неколико година поново бити организатор кошаркашког Фајнал-фора Евролиге.

- Заголицао бих машту, чекали смо више од 15 година да добијемо Фајнал-фор, нећемо сигурно толико чекати на следећи. Не бих да откривам детаље, али смо разговарали са челницима Евролиге и они су одушевљени. Ово ће бити такмичење које ће се често одржавати у Београду”, рекао је Никодијевић Танјугу на Калемегдану на званичној конференцији пред почетак борбе у Београду за европски трон.

Он је поручио да су људи из Евролиге питали градске руководиоце да у наредним годинама организују још један завршни турнир у Србији.

- Сигурно нећемо чекати више од деценије, обећавам врло брзо ново окупљање у Београду - поручио је Никодијевић.

Према његовим речима велика ствар је што ће у Београд доћи велика кошаркашка имена, од бивших, активних, па све до НБА звезда.

- Долази нам 15.000 гостију и послаћемо најлепшу могућу слику из Београда у свет. То је пун погодак за град.

Како је нагласио, Штарк арена је спремна за велике сударе Фенербахчеа, Жалгириса, Реал Мадрида и московског ЦСКА.

- Спремни смо, утакмице могу да почну и Арена је потпуно опремљена најсавременијом опремом. Прошли смо врло компликован и захтеван протокол Евролиге, чији су људи и више него задовољни начином на који смо то урадили, посебно што се тиче временских рокова - закључио је Никодијевић, уз констатацију да се на предстојећем догађају неће видети да мајстори завршавају радове, а кошаркаши и публика улазе у халу.

Први на терен Штарк арене сутра излазе кошаркаши Фенербахчеа и Жалгириса од 18 сати, а потом се у другом полуфиналу састају Реал - ЦСКА.

Утакмица за треће место и финале заказани су за недељу.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

milossan
Po kojoj logici su utakmice fudbalskog najvišeg ranga, kobajagi zbog bezbednosti, igrane danas, a upravo potencijalno najrizičnija se igra u subotu, u Beogradu? Msm, znamo svi kako i zašto, al eto da pitam...
Zoran CZZG
...ljubimorni uzdasi se natavljaju...ZVEZDA ŠAMPION....
Karlo Veliki
Sinoc je Gradonacelnik Mali izjavio da je vec ulozeno 2 miliona evra na dekorisanje grada i pripremu "Stark arene". To znaci da ce jos biti troskova zbog angazovanja raznih komunalnih sluzbi i organa bezbednosti. Broj stranih gostiju bice svakako manji, mozda 7-8 000 ljudi, obzirom da ce arenu popunjavati i domaci ljubitelji kosarke,dok ce brojni stranci vec posle polufinala biti na putu za svoju domovinu...Skeptik sam da ce biti velike zarade. Ukupni prihodi bice veci od do sinoc ulozenih sredstava, a za profit sumnjam.
Che
Vesic izjavio da ce Beograd zaraditi 18 miliona evra i da ce biti 15 000 gostiju, sto znaci da ce svako utrositi po 1200 evra. Nesto mi je tu mnogo politicko.
Bgd
Pa i ti domaći ljubitelji košarke kupili su ulaznice....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.