Почетна / Кошарка / Евролига

Сензација или не, али Жалгирис је на финалном турниру Евролиге у Београду, Срби обезбедили полуфинале Фенеру! (ВИДЕО)

Пред почетак сезоне многи би то назвали сензацијом, Жалгирис је на финалном турниру Евролиге и то као први тим који може да пакује кофере за Београд!
ФОТО: Евролига

Жалгирис је први учесник финалног турнира Евролиге! Литвански првак је и у четвртом мечу, другом у Каунасу, славио против Олимпијакоса, те се пласирао међу четири најбоља тима у Европи!

Сасвим заслужено. Сезона коју имају „зелени” је као из снова. Са тимом далеко јефтинијим од на пример и Олимпијакоса, али и већине у Евролиги, остварен је невероватан успех.

Додуше, Жалгирис је већ био првак Европе, догодило се то 1999. године. Занимљиво, и тада, као и сада, у Београду их је побеђивала Црвена звезда. Пре 19 година са ладе Дивцем у црвено-белој опреми.

Хоће ли екипа Шарунаса Јасикевичијуса поновити тај успех, боље речено надмашити, јер је тада конкуренција ипак била слабија, остаје нам да видимо.

Жалгирис ће и у Београду бити аутсајдер, али њима таква улога очигледно одговара. У полуфиналу у „Штарк арени” Литванци ће играти против бољег из четвртфиналног дуела Фенербахче – Басконија. Турци у серији на три победе воде са 2:1.

У четвртом мечу у Каунасу Жалгирис је већ на полувремену имао 14 поена вишка (51:37). Пред улазак у последњих десет минута било је и „плус 22” (78:56)...

Фенербахче ће бранити титулу првака Европе у Београду, а ривал у полуфиналу 18. маја биће им управо Жалгирис.

Жељко Обрадовић је сјајно спремио екипу после пораза у трећем мечу у Виторији, Фенер је одлично одрадио поправни и није желео да чека мајсторицу.

Огроман допринос имали су српски играчи, блистао је Марко Гудурић, који је погађао невероватне шутеве, док је Никола Калинић уз фанатичну одбрану мучио Басконију и у нападу.

На крају, Гудурић је за 24 минута убацио 22 поена, Калинић за 25 минута 13, Мели је стао на 21, а остали су били далеко испод тог учинка.

Семафор четвртих мечева четвртфинала Евролиге (на три победе):
Жалгирис – Олимпијакос 101:91 (23:22, 28:15, 27:19, 23:35), у серији 3:1.
Басконија – Фенербахче 83:92 (19:25, 13:23, 30:24, 21:20), у серији 1:3.
Петак:
19,00: Химки – ЦСКА Москва, у серији 1:2.
21,00: Реал Мадрид – Панатинаикос, у серији 1:2.
Напомена: Евентуалне мајсторице предвиђене су за 1. мај. Финални турнир ће бити одржан у „Штарк арени” у Београду, од 18. до 20. маја.
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Ne vodi njih Alimpijevič,već školovan i pismen trener,baš kakav je bio igrač,a ovog zvezdinog u najvažnijoj godini,izvukli iz naftalina da se uči i sluša svog milog gazdu,koji je ostao da uništava srpsku košarku.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.