Почетна / Кошарка / Евролига

Рафална паљба Јанакопулоса: „Евролига мафија, доходак мањи од зараде рагбија, крикета и рукомета...”

Власник кошаркашког клуба Панатинаикос Димитрис Јанакопулос објавио је на свом инстаграм профилу како његов тим неће више учествовати у Евролиги
ФОТО: Д. Жарковић

Димитрис Јанакопулос је уз фотографију на којој је лого Светске кошаркашке федерације (ФИБА) написао: „Панатинаикос се враћа тамо где је кошарка одувек требало да буде”.

Јанакопулос је потом објавио фотографију на којој је председник Евролиге Ђорди Бартомеу и пише:

Евролига мафија”, уз опис на грчком „Завршићемо вас, нико се не игра са Панатинаикосом”.

Овакве коментаре проузроковао је неуспешан састанак Јанакопулоса са челницима Евролиге и осталим екипама, који нису прихватили његове захтеве.

На једном од претходних објава на свом Инстаграму он је имао само критике на рачун Бартомеуа:

После 17 година, господин Бартомеоу и његова експертиза довели су доходак Евролиге до „астрономских” 40 милиона евра, што је мање од рагбија, крикета и рукомета... Он је тако успешан да можда треба да му дамо бонус. Математика је таква да 16 тимова улаже око 300 милиона сваке године и заузврат укупно приходују 40 милиона. У било којој другој компанији неко са толико лошим резултатима би поднео оставку, али Ђорди то неће, а чак се осећа и успешним.

Евролига је прошле сезоне суспендовала Јанакопулоса, који је вређао навијаче Фенербахчеа, али је ту казну прекршио већ у првој евролигашкој утакмици против Олимпијакоса, када се појавио на трибинама „ОАКА арене”.

Он је тражио да му се казна умањи, али је Савет Евролиге одбио његову жалбу на једногодишњу суспензију.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

asomacum brothers
EL je privatna liga i privatno takmicenje !!!
bokiUSA
Na zalost tako je u svim sportovima. Svugde su privatne lige vise nema sampion ide u jedno takmicenje pobednik kupa u drugo itd... sada i 5 iz Francuske ima prednost u odnosu prvaka mnogih drzava..... Nema smisla ovakav sport posebno fudbal. Neka mi neko objasni gde je logika da sada jedan igrac kosta 200 miliona ili 100 a da za uzgradnju jednog extra stadiona od 35 ili 40000 ljudi kosta duplo jeftinije.....
nele
Pa sto da ne kosta, kad zna da igra?! I to je malo. bez pola milijardi neke igrace ne treba ni pustati da idu!
Jovan
Surovo tacna racunica,no pristali su da sppnzorisu privatni projekat Bertomeua,susrinski u Evropi nema manje para nego u SAD,ali ima,manje invencije i trzista.zaro su budzeti manji ,interes sponzora i ozbiljnog kapitala takosje.zato u SAD ima NBA lige decenijama a ovo EL nema veze ni prici tome..Doduse SAD su u mnogo cemu ispred Evrope pa ovo nije izuzetak..E kad na ove Janakopulosove budzete svih EL koji su po klubu dvocifreni u mio EUR a Zveuda jedva 4 mio EUR..jasno koliko je mera svemu...pa i ucinak..
Debeli
U pravu 100% , daje svoj novac , a za uzvrat dobija kazne umesto postovanja ! Zato cemo u godinama koje dolaze gledati samo americki otpad u Evroligi !!
Red Star Forever
Sve pohvale i svaka cast Panatinaikosu!!!!Daj Boze da vec jednom pukne ta Evroliga.Totalno nakaradno takmicenje u kojem se izgubio svaki sportski smisao takmicenja a u prvi plan su dovedene sve ostale stvari koje nemaju veze sa sportom!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.