Почетна / Кошарка / Евролига

Алимпијевић пред гостовање Барселони: Без шанси су за Топ 8, али спремиће њих Пешић

Немамо притисак да нешто морамо, али из те наше растерећености све је могуће, каже млади стручњак
ФОТО: Д. Жарковић

Коло пре краја лигашког дела, Црвена звезда је освајањем „коте 1 ставила себе у најбољу могућу позицију да одбрани трон АБА лиги и испуни примарни циљ.

Представља то велику сатисфакцију за уложен рад и пумпа екипу оптимизмом пред гостовање Барселони (петак, 21 час, ТВ Спорт клуб).

Много нам значи што смо испунили тај неки први велики циљ у АБА лиги. Верујем да ће предност домаћег терена верујем доста значити и за то смо се борили. Са осећајем тако добро одрађеног посла путујемо у Барселону, растерећени, али са циљем да дођемо до победе и тако задржимо шансе за плеј-оф, иако нам то није примарни циљ. Ипак, из те растерећености све је могуће – поручио је Душан Алимпијевић.

Шест кола пре краја првог дела Евролиге, Црвена звезда има две победе мање од осмог места и последње карте за доигравање.

На све то, нема баш ни захвалну позицију кад су у питању међусобни дуели са директним конкурентима.

Барселона је практично без шанси за Топ 8, али познавајући филозофију тренера Пешића сигуран сам спрема екипу као да следи најважније меч у сезони. После освојеног Купа Краља, Барселона жели да дигне форму и нападне трофеј АЦБ лиге. А, као и нама, Евролига је најбољи тест за то.

Црвена звезда је после 40 година славила у Мадриду, а са бодовима се вратила и после пута у Валенсију. Гостовања у Шпанији јој очигледно пријају, што је још један предзнак за следећи меч.

Сумњам да је било много оних коју су на почетку сезоне веровали да ће Црвене звезда пред реванш са Барселоном имати три победе више и тријумф из тог првог дуела. Ми немамо неку врсту тензије да нешто морамо, али као што сам рекао, из такве позиције можемо да се надамо победи – рекао је Алимпијевић.

Домаћин без тројице на српског шампиона
Светислав Пешић, шеф струке Барселоне, вечерас неће моћи да рачуна на Серафана, Хангу и Сандерса.
Ипак, и то је много боља ситуација него пре десетак дана кад је био и без Ориоле због прехладе и Риваса.
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Вук-026
Играјте храбро, па како буде - буде...
lele
Oni bez sansi...A vi?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.