Почетна / Кошарка / Евролига

Алимпијевић: Тимска победа, дисали смо као један!

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је да је његова екипа вечерас тимском игром победила Жалгирис, кога је назвао једним од најчвршћих тимова у Евролиги
ФОТО: Д. Жарковић

Победили смо један од најчвршћих тимова у Евролиги, који је целу сезону одиграо на врхунском нивоу. Ми смо се за то добро спремили. Најбитнији детаљ који се не види у статистици је тај што је мој тим на терену дисао као један и то ме посебно радује – рекао је Алимпијевић после утакмице.

Кошаркаши Звезде победили су у Београду Жалгирис са 77:65 у Евролиги и прекинули низ литванског тима од пет победа.

Почетна петорка је играла врло чврсто и успела је да сведе број поена њиховим најбољим шутерима – рекао је он и похвалио то што његови играчи нису губили главу када није све на терену функционисало, већ су сачували победнички менталитет.

Победа је утолико већа јер са нама није био Добрић, док је Џејмс Фелдин играо ровит и пре утакмице није имао прави тренинг – додао је тренер црвено-белих.

Алимпијевић је рекао да се Звезда за сваку утакмицу припрема на исти начин, али да то што су његови играчи вечерас успели да остваре, није увек могуће.

Упитан да ли је победу донео Дејан Давидовац, који је погодио три важне „тројке”, Алимпијевић је рекао да би било погрешно рећи да је један играч донео тријумф „јер је ово била тимска победа”.

Он је навео и да не мисли да је предстојећа утакмица у Подгорици против Будућности у АБА лиги кључна, већ је рекао да има још много да се игра и да не жели да намеће притисак својим играчима.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

delija
Kakva sjana odrana? Rvanje Grcko rimski stil uz dozvolu sudija
bokiUSA
Kako to da se niko iz Zalgirisa ne buni samo ti vidis rvanje?
алекса
Сјана одбрана, правовремене ротације, добро брањен "пик". Одбрана је питање воље, посвећености. Одбрана се МОРА, и МОРА да буде СТАЛНА! Када губиш, враћаш се одбраном. Одбрана отвара напад. Тачка!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.