Почетна / Кошарка / Евролига

Милано довео Кузминскаса, Гераминпур у Цибони

Кузминскас је од октобра до краја године преговарао са неколико евролигашких клубова
ФОТО: fiba.com

Италијански евролигаш Милано после пораза од Црвене звезде мтс добио је велико појачање у Новој години! Миндаугас Кузминскас (28, 206), репрезентативац Литваније према изворима италијанске "Газете дело спорт", договорио се са Миланом око сарадње која ће трајати до јуна 2019. године уз опцију да изађе из уговора уколико наредног лета (поново) позове неки НБА тим.

Кузминскас је после три одличне сезоне у Уникахи, и пре тога три у Жалгирису, отишао у Њујорк Никсе лета 2016. године, али је после прве утакмице у овој сезони добио отказ.Кузминскас је од октобра до краја године преговарао са неколико евролигашких клубова, а на крају се између Милана и Ефеса одлучио за долазак у Италију.

Он је прошле сезоне на 68 наступа за Никсе бележио просечно 6,3 поена, 1,9 скокова и једну асистенцију, што је знатно слабије од просека с којим је из Малаге отишао у НБА.

Долазак Литванца у Милано значио је и отказ за Корија Џеферсона који је у првом делу сезоне имао слаб просек од 2,9 поена и 2,3 скока.

Цибона је ангажовала је Арона Гераминпура, пореклом из Ирана, а рођеног у Енглеској.

Ради се о 211 центиметара високом центру, који ће се у наредним данима прикључити свом новом тиму из Загреба.

- Арон је похађао Ситон Хол, кошаркашки је одрастао у Шпанији, а долази из иранског Азада. Прикључиће се екипи на тренингу почетком седмице, а очекујемо га у саставу следећег викенда у градском дербију када Вукови гостују код Цедевите - навели су из Цибоне на званичној интернет страници.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.