Почетна / Кошарка / Евролига

Реал победио Фенербахче у Истанбулу, маестрални Лука Дончић, пресудила неспортска Веселог, Жалгирис се не шали!

Кошаркаши Реал Мадрида победили су у гостима Фенербахче са 79:77 (10:17, 27:19, 25:25, 17:16) у дерби утакмици 15. кола Евролиге
ФОТО: Евролига

Жалгирис је слабије ушао у утакмицу али је ношен навијањем пуне дворане у Каунасу брзо поништио почетно вођство Олимпијакоса 9:4 и преузео иницијативу, у првом плани били су Дејвис, Мицић и Милакнис.

После тројке Пангоса за 25:19, црвено-бели из Атине су узвратили са 8:0 и настала је резултатска клацкалица.

Зелени су у 25. минуту стекли „плус четири”, али су је брзо изгубили и наставило се по нотама из првог дела, с тим што су гости серијом 5:0 отишли на последњи мини одмор са том предношћу, коју је упорни домаћин брзо анулирао, чак и прешао у вођство 62:58 поенима Мицића са пенала чиме је крочио ка победи.

Код резултата 76:75 за Реал, два минута пре краја, Весели је направио неспортску грешку на Дончићу који је убацио три слободна бацања и задржао посед лопте, али га није искористио. Мели је смањио на 77:79, Томпкинс промашио тројку, а Вонамејкер прво био изблокиран, па потом није убацио чист шут за изједначење, чиме је велики дерби припао Реалу.

Већ после пет минута меча актуелни шампион је водио 13:6, Желимир Обрадовић је мењао одбране, гости из Мадрида тешко су долазили и до отворених позиција, а камоли до кошева.

Учинило се да гости и не гаје претеране амбиције по одлуци Пабла Ласа да млади репрезентативац Шпаније Јуста буде стартер.

Лука Дончић је ушао у игру кад је домаћин имао већ двоцифрену разлику, три минута пре краја првог периода. Реал је у том интервалу једва убацио 10 поена.

Керол је првом тројком Реал приближио на 13:17, али му се реванширао Мухамед Али, бивши Диксон.

Обрадовић је већ одмарао стартне бекове Слукаса и Вонамејкера. Утакмица је ушла у рововску борбу, са грубим личним грешкама, а кад је Керол смањио на -5 Обрадовић је одмах затражио минут одмора.

Убрзо је Рејес на семафор поставио 22:25, Краљеви су се вратили у меч, то је свима било јасно кад је Тејлор убацио тројку, а Дончић промашио продор за изједначење.

Играло се позиционо, са много нервозе и два и по минута пре полувремена због друге неспортске грешке највиши играч Реала Тавареш је дисквалификован.

Међутим, Реал је био у игри и тројком Томпкинса пред одлазак на одмор је први пут повео 37:34.

Већ на почетку другог дела Весели је зарадио трећу личну и повучен је на клупу, Реал је водио +4. Гости то нису искористили, Вонамејкер је украо лопту и закуцао за 46:46, узбуђења су се тек назирала. Играло се кош за кош, а Обрадовић је вратио Веселог јер је Фенер имао проблема у скоку.

Уникаха је везала четврту узастопну победу, савладан је Макаби у Тел Авиву, у мечу различитих полувремена. У другом делу Екипа нашег Немање Недовића је блистала и шокирала Понос Израела.

Валенсија је победила Панатинаикос са 67:63, Шпанце је предводио Ерик Грин са 21 поеном, а 13 је додао Тибор Плајс.

У екипи ПАО истакао се Мет Лоџески са 17 поена, а једино је још Маркус Денмон имао двоцифрен учинак од 10 поена.

Семафор 15. кола Евролиге:
Фенербахче – Реал Мадрид 77:79 (17:10, 19:27, 25:25, 16:17)
Жалгирис – Олимпијакос 74:68 (22:19, 14:19, 12:15, 26:15)
Макаби – Уникаха 78:89 (22:19, 25:20, 11:22, 20:28)
Валенсија – Панатинаикос 67:63 (12:17, 20:15, 16:16, 19:15)
Петак:
18,00: Химки – Барселона
18,30: Ефес – Бамберг
20,30: Басконија – ЦСКА
20,45: Армани – Црвена звезда
Табела: Олимпијакос 11-4, ЦСКА (меч мање) 11-3, Жалгирис и Панатинаикос по 10-5, Фенербахче и Реал по 9-6, Макаби 8-7, Химки (меч мање) 8-6, Уникаха 7-8, Басконија (меч мање) 7-7, Бамберг (меч мање) 6-8, Црвена звезда (меч мање) 5-9, Валенсија 4-11, Барселона (меч мање) и Армани (меч мање) по 4-10, Ефес (меч мање) 3-11.
Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

THE COMSAT ANGELS
Pitajte mene.Zeljko Obradovic je nula od trenera.On je dio evropske kosarkaske mafije.Deset stranaca ima i ne moze da pobijedi Real bez 5 najboljih igraca.Glavno da je dovukao u Fener Gudurica koji sada se to dobro vidi pojma nema.Ja sve ovo pisem vec godinama ali nema jednog kriticara Zeljkovog.Kakvi ste vi novinari,kakvi ste vi ljudi nije mi jasno.Dje je onaj pseudo doajen koji se nekad oglasi pod imenom Stora.Propao si u zemlju ,sram te bilo.Ulizico i podvlakacu.Isti treneri kao i ovaj Zeljko su i Ivkovic,Tanjevic,Pesic,Maljkovic.Iz istog su klisea.Srecom da imamo Djordjevica i Sasu Obradovica pa da ne zavisimo od takvih neznalica.Cudi me da Zeljko nije dovuko i Mutu sa sobom da ga uveseljava.A ni ovaj Androic nije los...prica covek dobre viceve.Bravo za Doncica i za Lasa.Hrabro i momacki.
Pokojnik
Kako te rodi majka tako pametnog, pitamo se svi?!
Braca
Andjele, gde ode?!?
Pavle Bg
Rumeni, nešto ne ide, malo si nervozan?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.