Почетна / Кошарка / Евролига

Аранитовић у Фенербахчеу, Кампацо помаже Реалу

Жељко Обрадовић окупља играче без ангажмана, Краљевски клуб вратио Аргентинца
ФОТО: В. Марковић

Петар Аранитовић је дуго тражио место под сунцем у Партизану, дуго је грејао клупу, а онда је кад је добио шансу искористио и – отишао у иностранство. И то не било где, већ у Ендеса лигу, у Манресу. Играо је добро, у пару са Александром Цветковићем, али млади тим опхрван и финансијском кризом морао је да се пресели у нижи ранг.

Аранитовић има 23 године, висок је 194 цм и жели даље. Ангажман још није пронашао, али ће у Фенербахче.

Желимир Обрадовић да би уопште могао да тренира играче који нису у репрезентативним селекцијама позове за спаринг у помоћ момке без професионалног ангажмана. Корист је обострана.

Аранитовић путује у Истанбул на тренинг са актуелним шампионима Европе 4. октобра.

Факундо Кампацо, омалени пелјмејкер аргентинске репрезентације, висок је 181 цм, има 26 година, враћа се у Реал.

Био је на позајмици у Мурсији, у 31. мечу Ендеса лиге остварио је учинак 14,1 поена, 2,8 скокова, 5,9 асистенција и 1,2 украдене лопте. У Еврокупу је на 13 мечева имао просек 13,2 поена, 2,7 скокова, 6,7 асистенција и 2,2 украдене лопте. У Еврокупу је проглашен за најбољег дефанзивца.

Предствљао је Аргентину на Олимпијским играма у Рију са учинком 16,4 поена, 3 скока и 5 асистенција. У отаџбини је био члан Пењарола.

На клупи Реала остаје Пабло Ласо, на бековским позицијама су Керол, Љуљ, Козер, Дончић и Кампацо. На крилним Рејес, Фернандез, Мачиулис, Тејлор, Томпкинс, Рендолф, Радончић и Јуста. На центрима су Кузмић и Ајон.

Манучар Маркоишвили, 31-годишњи репрезентативац Грузије, висок 197 цм, нова је аквизиција италијанског прволигаша Ређо Емилије.

У сезони 2015/16. Маркоишвили је био члан Дарушафаке. У турском првенству на 32 меча имао је учинак 7 поена и 1,7 скокова, у Евролиги на 22 6,2 поена и 1,1 скок. Пре тога био је у ЦСКА, али није оставио посебан траг, просек у Евролиги 3,6 поена и 1,2 скока.

Његова каријера је дуга, играо је за Мителдојчер у немачкој, Олимпију, Кијев, канту и Бенетон у Италији, Галатасарај и Батуми у Грузији.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

mmm
partizan ima nikakvi igraci i jos ce da prete da pobede zvezdu
misa tumbas
decko je bio potencijal I bolji od mnogih u Partizanu ali jednostavno ga nisu hteli ??
zorba
Mogao bi Petar da se vrati i sa bratom formira tandem zastrasujucih sutera. Ciganima bi spadale gace na samu pomisao sta ih ceka. Petre vrati se.
kralj_brzina
Pa nasmeja me pravo. Sad ce i brat da vas izradi,,,,, Al dobro videcemo se na parketu, samo se plasim da ce vama spasti gace ako ih uopste imate s' obzirom na besparicu i dugove koje posedujete.
Covke
Guduricccc oooo... jer glodari znaju zasto.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.