Почетна / Кошарка / Евролига

КАКО НАЈБОЉИ "ЛЕЧИ" НОСТАЛГИЈУ: Седнем увече у авион, дођем у Београд, будем са пријатељима и вратим се јутарњим летом

Жељко Обрадовић, најуспешнији европски тренер свих времена са девет евро титула, за Ал Џазиру говорио о прошлој сезони, али и о нечему што му недостаје, пријатељима и земљи
ФОТО: Ројтерс

Тренер Желимир Жељко Обрадовић (57) је у каријери своје екипе водио у 11 финала (16 Ф4 турнира) за европску круну, а изгубио је само два (2001. са Панатинаикосом и 2016. са Фенербахчеом), титули шампиона Старог континента радовао се девет пута (Партизан 1992, Хувентуд 1994, Реал Мадрид 1995, Панатинаикос 2000, Панатинаикос 2002, Панатинаикос 2007, Панатинаикос 2009, Панатинаикос 2011, Фенербахче 2017).

Уз то има и две титуле у Купу Рајмунда Сапоре са Реал Мадридом 1997. и Бенетоном 1999. Два пута је био тренер године Евролиге 2007. и 2011. када је водио атински Панатинаикос.

Све то има, али му нешто фали...

- Недостаје ми много Србија, Београд, Чачак, Златибор углавном... Недостају ми моји људи, пријатељи, који користе прилику да дођу и посете ме, али други је осећај када си са својим људима у своме граду, својој земљи. Одушевљен сам кад дођем у Београд на неколико дана, када седим у кафићу и чујем свој језик... заиста ми то фали. Како сам то успевао да решим? Док сам живео у Атини седнем у авион увече и враћао се ујутро, без да одем у стан, само зовнем другове, проведемо ноћ заједно и онда назад. Тако сам добијао нови мотив, енергију, држи те колико држи и онда јово наново. Тако је и овде у Истанбулу. Има дневних летова за Београд... Сат и 20 траје лет до Београда.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rastko nikolic
kakav smeker! JEDAN JE OBRADOVIC ZELJKO!
Ivan
Znam taj dobri osecaj, samo kad tockovi aviona dodirnu pistu u Surcinu, zatreperi srce! Zeljko, nedostaje i meni nas Cacak mnogo!
zeljko legenda
Brze od Atine do Beograda dodjes nego od Batajnice do knez Mihajlove.
smeker
Kakav car,jedan je Zeljko...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.