Почетна / Кошарка / Евролига

Никола Калинић: Волим притисак пред 20 хиљада људи

Српски репрезентативац и један од јунака Фенербахчеовог пласмана у финале
ФОТО: С. Гијалели

Тешко је описати ту енергију, ту глад која ових дана окружује све око Фенербахчеа. Осећа се то на сваком кораку. Навијачима је готово незамисливо да неко може да дође у њихов град и узме им толико жељени, дуго чекани трофеј. Ту понос и част који он представља.

Уверени су да су га заслужили, да су годинама прилазили корак ближе и да је коначно дошла та сезона. Сезона у којој ће све емоција, сав рад и вера доћи на наплату. То ће вам рећи било ко кога у жуто плавим обележијима питате шта очекује у вечерашњем финалу. 

Када је толико емоција у игри, лако је закључити колики се притисак налази на Обрадовићу, Калинићу, Богдановићу, Андроићу и Зимоњићу. Свим Србима који су уткали себе у раст Фенербахчеа. Као и „нашима” Веселом и Антићу.

Али, свако од њих носи то бреме на свој начин. Калинић чак и не смета. Док се броје сати до подбацивања лопте у финалу, како сам каже, у њему тражи мотив више:

- Притисaк? Често се говори о њему. Али ми се бавимо овим послом зато што волимо тај притисак. Волимо да изађемо на терен пред 20 хиљада људи и да радимо то што најбоље знамо. Изнели смо то против Реала, верујем да ћемо изнети и у финалу. Навијање у полуфиналу је било феноменално. Чим смо чули прве узвике, сјајно смо се осећали. Знамо да играмо пред нашим навијачима. То нам је само ветар у леђа, као што смо показали. Сигуран сам да ће тако бити и против Олимпијакоса. Па нека победи бољи. Надам се да ћемо то бити ми.

Играчи Фенербахчеа су имали прилику да виде финиш другог полуфинала и начин на који је Олимпијакос сломио ЦСКА.

- Олимпијакос је још једном показао да представља скуп, квалитетних и искусних играча, да има срце шампиона. То мора да им се ода почаст. Када год су долазили на фајнал-фор, било као аутсјадери или фаворити, увек су показивали да не играју имена или пара, већ да срце прави разлику. Показали су то још једном и свака им част на томе. Али и ми имамо искуство са прошлогодишњег финала, знамо како треба да се игра тај меч. Бићемо са још више мотивације и сигуран сам да ће то изгледати много боље, него прошле године против ЦСКА - истакао је Калинић

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.