Почетна / Кошарка / Евролига

Тренери: Нема фаворита на Фајнал-фору Евролиге

Кошаркаши московског ЦСКА, Олимпијакоса, Фенербахчеа и Реал Мадрида имају пођеднаке шансе да освоје трофеј Евролиге на Фајнал-фору у Истанбулу, закључак је тренера у најави утакмица.
ФОТО: Твитер

Бранилац титуле првака Европе ЦСКА и Олимпијакос сутра од 17.30 отварају полуфиналне дуеле Евролиге у дворани Синан Ердем, док два и по сата касније играју Фенербахче и Реал Мадрид.

Српски тренер из Фенербахчеа, Жељко Обрадовић, жели корак напред у односу на прошлу годину како би дошао до свог деветог пехара Евролиге, баш у Истанбулу, где је освојио први са Партизаном 1992.

Искуснији смо у односу на претходне две године, посебно јер смо прошле играли финале. Нема фаворита и изненађења, свако има шансу. Реал Мадрид има девет титула шампиона Европе, ЦСКА седам, а Олимпијакос три – рекао је Обрадовић на званичној конференцији за медије у Истанбулу.

Кошаркаш Фенербахчеа, Богдан Богдановић, жели да заборави пораз из прошлог финала од ЦСКА после продужетака.

Морамо да заборавимо шта се дешавало у прошлости. Полуфинале је специфично, на Фајнал-фору сви осећају другачији осећај. Морамо да будемо фокусирани и радимо ствари за које смо се спремали целе сезоне – рекао је српски репрезентативац.

Тренер Реал Мадрида, Пабло Ласо, истиче да статистика и претходни резултати не играју важну улогу уочи завршнице.

Сваки Фајнал-фор је прича за себе. Изгубили смо четири пута од Фенербахчеа у претходних пет мечева, па шта? То је статистика, кога занима... Сутра је нови меч и размишљам само о њему, нема фаворита – наводи Ласо.

Тренер ЦСКА, Димитрис Итудис, нагласио је значај полуфинала против Олимпијакоса.

Сви причају да играмо полуфинале, а у суштиниски је као финале. После маратонске сезоне, много повреда и прилагодавања на нови систем, сада је дошао на ред на завршницу. Драго нам је што имамо шансу да бранимо трофеј и имамо обавезу према великој организацији ЦСКА да дамо све од себе и стигнемо до циља – рекао је Итудис.

Московљани ће против себе имати тим из Пиреја који је у прошлости знао да им нанесе болне ударце на завршним турнирима Евролиге, последњи пут у полуфиналу пре две године преокретом на крилима Василиса Спанулиса.

Заборавили смо ту утакмицу, сада су другачији услови. ЦСКА је шампион Европе, ми се враћамо на Фајнал-фор после годину дана паузе и ствари су са психолошке стране другачије – закључио је тренер Олимпијакоса, Јанис Сфаропулос.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.