Почетна / Кошарка / Евролига

Ефес на корак од фајнал фора, Спанулис не може сам, Реал вратио брејк!

Ефес имао 14 поена вишка на уласку у последњу четвртину, на крају умало све прокоцкао. На крају, Турци су дошли на корак од пласмана на финални турнир, који ће бити игран управо у Истанбулу
ФОТО: Евролига

У „Абди Ипечки” дворани врло неефикасно прво полувреме. У првој четвртини боље су се снашли гости, који су слободним бацањима Спанулиса и Принтезиса имали три поена вишка (17:14).

У другом кварталу ипак преокрет. Ефес је ограничио Олимпијакос на само десет убачених поена. Било је нерешено све до 27:27, али је у последњих два и по минута првог полувремена погађао само домаћин, који је стекао шест поена вишка (33:27).

Слична ситуација на старту треће четвртине, за прва четири минута Ефес је убацио осам, а Олимпијакос нити један поен, те су Турци имали за овај меч огромних 14 поена вишка (41:27). Исту разлику задржали су и пред улазак у последњих десет минута – 51:37.

Гости тада већ нису имали шта да изгубе, па су тројком Манцариса на пет и по минута пре краја спустили разлику на једноцифрену (53:45) и натерали Перасовића да затражи тајм-аут.

Поенима Милутинова после скока у нападу, потом и Принтезиса било је и минус четири (53:49)... Недуго потом тим из Пиреја пришао је и на само три поена мањка (57:54), на минут и по до краја.

Кад је Спанулис погодио нову тројку, на 53 секунде до краја Олимпијакос је пришао још ближе, али на пола минута Грејнџер је покупио лопту у нападу и поентирао (61:57).

Наравно, сви у хали су знали да ће наредни напад завршавати Спанулис, уследила је нова тројка, за тајм-аут Перасовића на 18 секунди пре краја меча (61:60).

Бирч је послао Ертела на линију слободних бацања, а Француз је оба пута био прецизан (63:60). Али, промашио је и Спанулис, и то тројку за изједначење пет секунди пре краја. Био је то крај узбуђења на овом сусрету.

Знали су Мадриђани да једноставно морају да славе у трећем мечу против Дарушафаке у Истанбулу, а то су после велике борбе и учинили.

Реал је максимално мотивисано почео сусрет против Дарушафаке, те је на полувремену гост имао 13 поена вишка.

Екипа Дејвида Блата је покушала да узврати, пришла је и на три поена минуса на четири минута до краја (77:73), али се поново Реал „одлепио” девет поена вишка (82:73). Био је то крај отпора домаћих.

Семафор трећих мечева четвртфинала Евролиге:
Ефес – Олимпијакос 64:60 (14:17, 19:10, 18:10, 13:23), у серији 2:1
Дарушафака – Реал Мадрид 81:88 (17:26, 16:20, 25:24, 23:18), у серији 1:2
Уторак:
Фенербахче – Панатинаикос 79:61 (18:17, 19:13, 15:12, 27:19), у серији 3:0
Басконија – ЦСКА 88:90 (24:22, 20:21, 26:29, 18:18), у серији 0:3
Напомена: Фајнал-фор Евролиге игра се од 19. до 21. маја у Истанбулу. Полуфинални парови су Фенербахче – Дарушафака/Реал Мадрид и ЦСКА – Ефес/Олимпијакос.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.