Почетна / Кошарка / Евролига

Десеткована Барселона разбила Звезду у „Блауграни”, Дарушафака на победу од црвено-белих (ВИДЕО)

Имала је Црвена звезда велику шансу да савлада десетковану Барселону у „Блауграни”, али је одиграла можда и најлошији меч ове сезоне у Евролиги
ФОТО: Евролига
Барселона – Црвена звезда 67:54 (17:18, 15:11, 20:14, 15:11)
Дворана: „Блауграна”. Гледалаца: . Судије: Христос Христодулу (Грчка), Пјотр Пастусијак (Пољска) и Серђо Силва (Португалија).
БАРСЕЛОНА: Манфорд, Рајс 5, Клавер 5, Наваро 2, Везенков 8, Куруч 2, Ериксон 3, Диање 3, Олесон 7, Копонен 13, Ренфро 2, Перпероглу 17.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 8, Томпсон 2, Дангубић 5, Митровић 8, Лазић 7, Добрић, Симоновић 7, Гудурић 8, Јовић, Кузмић 2, Бјелица 2.

 

Није баш најбоље Црвена звезда почела меч. Очигледно физички и психички истрошена после 45 минута велике борбе против Олимпијакоса и пораза у том мечу, те напорног путовања до Барселоне, екипа Дејана Радоњића није играла са препознатљивом енергијом.

Обрадовала је делије чињеница да је Стефан Јовић међу стартерима, али се репрезентативни плејмејкер није дуго задржао у игри.

Звезда је повела са 2:0, а потом је Кузмић промашио зицер. Барселона је направила серију од осам поена и преокренула (8:2), а предност је држала до 13:9.

У завршници првог квартала ствари у своје руке узео је Нејт Волтерс, који је најпре погодио тројку, а потом и кош уз звук сирене за минималну предност Црвене звезде (18:17).

Но, уследила је врло лоша четвртина црвено-белих, у којој није било расположеног играча Београђана, бар на моменте као у првом кварталу.

Десеткована Барселона, лишена помоћи чак и суспендованог Анта Томића, знала је то да искористи, кажњавала је сваку грешку Звезде, а њих је посебно у овој четвртини било исувише.

 

Није ни Дејан Радоњић успевао да изменама нити саветима током тајм-аутова покрене свој тим. Кренуло је тројком Копонена (20:18), а кад је погодио иза линије 6,75 и Перпероглу Барселона је имала пет поена вишка (27:22).

Каталонци су кошем Рајса дошли и до максималних „плус шест” (30:24), али су црвено-беле на само пола коша заостатка примакли Волтерс двојком и Симоновић тројком (30:29).

У последњем минуту првог полувремена погодио је још само Наваро два бацања, а Симоновић је промашио два шута за три поена, те је домаћин имао три поена вишка (32:29).

Изнудио је у наставку Томпсон неспортску грешку ривала, али Звезда из тога није постигла нити поен! Американац је промашио оба бацања, а потом је Гудурић, који је био сам на шуту за три поена, оклевао, па бацио лопту у аут.

На другој страни, Перпероглу је наставио да пуни кош Звезде, те је са четири везана поена натерао Радоњића на тајм-аут (39:31).

Није то уродило плодом, црвено-бели су заиграли још лошије, па је између два очајна покушаја Дангубића Клавер погодио тројку (42:31).

За четири и по минута треће четвртине Барселона је изашла из бонуса, а Звезда није направила ни један фаул, што довољно говори и о њеној игри у одбрани.

Олесон је погодио тројку, на другој страни Волтерс је промашио (47:34). Немилосрдна је била Барса против анемичне Звезде, па је далекометни шут погодио и Копонен за максималних „плус 14” (50:36).

Тек тројком Дангубића Београђани су се спустили на једноцифрену разлику, али су у последњем кварталу морали да јуре девет поена минуса (52:43).

Митровић је ухватио лопту у нападу и погодио, али је сигурност свом тиму вратио заборављени Ериксен (55:45). Тада је Радоњић још једном покушао са Гудурићем, као последњим адутом на овом сусрету.

Али, Перпероглу је погодио још један шут за три поена, те је Радоњић затражио тајм-аут (58:45). И још једном Звезда није имала решења, Џенкинс је изгубио лопту, гостима ништа није полазило за руком.

Само мало више ангажовања је било потребно Звезди да врати наду за песму малобројних, али веома гласних Делија у „Блауграни”, па је после украдене лопте и полагања Џенкинса Барцокас тражио тајм-аут (58:51), на пет и по минута до краја.

Одбранила је Звезда напад, али је потом одиграла конфузно, Митровић је погрешио на истеку напада, а потом је Олесон погодио управо преко капитена гостију (60:51).

Гудурић је одмах затим у свом стилу погодио НБА тројку (60:54), али је после пет везаних поена домаћих, уз тројку Копонена меч био решен (65:54)...

Семафор 28. кола Евролиге:

Уникс – ЦСКА 74:85 (18:25, 15:19, 24:30, 17:11)

Дарушафака – Галатасарај 73:67 (16:18, 21:21, 24:13, 12:15)

Олимпијакос – Реал Мадрид 73:79 (20:19, 17:18, 17:21, 19:21)

Барселона – Црвена звезда 67:54 (17:18, 15:11, 20:14, 15:11)

Четвртак:

Ефес – Фенербахче 80:77 (21:14, 23:21, 21:19, 15:23)

Макаби – Жалгирис 77:93 (14:17, 19:27, 25:27, 19:22)

Милано – Бамберг 76:84 (14:29, 22:21, 16:14, 24:20)

Басконија – Панатинаикос 63:72 (6:24, 15:13, 16:17, 26:18)

Коментари45
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lazar Matić
- Poštovao sam sve uspehe ove sezone. Ipak ovo jasno pokazuje da ste vi izuzetno mali klub. POa Barsa bez Navara, sa samo jednim poznatim imenom ( Perperoglu) razbije vas kao beba zvečku. To se zove kompleks niže vrednosti.
Shearer
Tako to ide kada se igra zasniva na šutu za 3 poena. Ako nešto nije dogovoreno Budućnost realno ima zicer za pobedu i tu će biti majstorice.
bo
oni aba osvajaju lagano ne zato sto su toliko jaki, nego su svi prema njima mnogo slabi, cak i ta cedevita koja ima mnogo dobar budzet
Rajko
Da je Covic jako zainteresovan za F8 ovo je moglo da se kupi. Verovatno je dogovor sa Evroligom da se ove godine poguraju Turci. Dogodine je F4 u Beogradu. Vratice se mnogi bodovi ali tek dogodine.
Shearer
Treba da osvojite ABA Ligu pa tek onda govorite o tim bodovima.
bo
kao da je barsa neki bzv klub i da je ovo neko iznenadjenje, bez obzira u kakvom su sastavu oni kuci tesko gube
uzicanin
Iskreno ovu utakmicu je CZ morala da dobije,nikada losija Barselona,publika im okrenula ledja,dvorana poluprazna,Zvezdasi se jace cuju od Katalanaca,utakmica za Top 8...Uz sve cestitke ekipi i Radonjicu za dosadasnje rezultate ipak je ovo veliki i po meni odlucujuci poraz za (ne) prolazak u Top 8.Analizirati igrace je sada glupo,ALI bode oci prepotencija igraca br.23 umislio je da je Dzordan a elementarne stvari iz kosarke ne zna,ignorise Simonovica i ostale igrace .Sve u svemu zelim da Bamberg pobedi Darusafaku mada ce biti tesko i da se plasirate u dalje takmicenje jer igraci i trener su to zasluzili.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.