Почетна / Кошарка / Евролига

Мега дерби: Фенер после драме савладао Реал, стотка Уникса, Фридзон уз сирену донео победу ЦСКА

Уникс је стигао до треће победе у Евролиги, друге на домаћем терену. После Црвене звезде тим из Татарстана савладао је у „Баскетхалу” и Армани
ФОТО: Евролига

Уникс полако улази у форму, а победом против Арманија руски тим се помакао с дна табеле. У овом сусрету није било никаквих дилема.

У првој четвртини фуриозни домаћин убацио је чак 35 поена ривалу из Милана, у последњој се игра тима Јасмина Репеше потпуно распала, а о томе најбоље говори податак да су тада убацили свега десет поена.

Код домаћих Ленгфорд је постигао тачно четвртину поена свог тима (25), Панин је убацио 18, Парахуски 16, а Колом девет, уз чак 12 асистенција! Код гостију Меклин је бројао до 16, Хикман 12, Мирослав Радуљица је убацио осам, а Милан Мачван је седам поена.

Дерби кола игран је у Истанбулу, а у дуелу кандидата за освајање титуле Фенербахче је после драме славио против Реал Мадрида. Имали су гости све у својим рукама, па и последњи напад при резултату 77:77.

Али, Жељко Обрадовић воли такве ситуације и мајсторски их решава. Љуљ је преузео одговорност и промашио двојку за победу, а потом је несмотрени Керол фаулирао Нуналија. Овај је погодио прво и промашио друго бацање за тријумф домаћих.

На крају, у победничком тиму сјајно распоређени поени, чак шесторица двоцифрених играча: Нунали (18), Јудо (14), Слукас (11), Весели (11), Калинић (10) и Диксон (10). На другој страни, бољи од осталих били су Рендолф са 16 и Љуљ са 14 поена.

Права драма виђена је у Немачкој, где је ЦСКА после неочекивано неизвесне утакмице тријумфовао над Бамбергом. Победу актуелном шампиону Европе донео је Виталиј Фридзон шутем за два уз звук сирене, а саучесник у овој акцији био је и капитен Орлова Милош Теодосић, који је правовремено проиграо Фридзона.

Очекивали су домаћи навијачи бар продужетак, одлично су за Бамберг одиграли Николо Мели, који је убацио 26 поена, као и Данијел Тајс са 19 поена и девет скокова.

На другој страни стандардно је доминирао Милош Теодосић. Мађионичар је поново одиграо партију на веома високом нивоу, а поред осам кључних додавања плејмејкер Србије убацио је и 31 поен. Поред њега једини двоцифрен у редовима Армејаца био је Андреј Ворошевић са 15 поена. 

После нешто слабијег старта у Евролиги Ефес је коначно пронашао свој ритам. Следећи тим који је поклекао пред дружином из Турске био је Макаби, који на свом паркету није пронашао решење за убојити дуо Дерик Браун (22 поена) и Тајлер Ханикат (21 поен).

 

Семафор десетог кола Евролиге:
Уникс – Армани 100:79 (35:24, 22:19, 16:26, 27:10)
Фенербахче – Реал Мадрид 78:77 (23:19, 16:21, 18:17, 21:20)
Бамберг – ЦСКА Москва 88:90 (16:17, 14:24, 28:20, 30:29)
Макаби – Ефес 77:86 (20:21, 20:26, 23:16, 14:23)
Петак:
18,00: Дарушафака – Олимпијакос
19,00: Црвена звезда – Жалгирис
21,00: Барселона – Панатинаикос
21,00: Басконија – Галатасарај
Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Данило
Гледао сам обадва меча, Олимпија Милан ту нема ни "И" од екипе, нула, Уникс само прихватио победу. У другом мечу, вееелика неправда хрватског судије Радовића према Реалу, који је заслужи победу! Срамотно прекројити утакмицу где људи проливају реку зноја, заиста је за сваку осуду и казну .Скроз незаслужена победа Фенербахчеа.
ajajaj
Pise se oba...
ni ne cudi sto ih neka cz dobi
Raspali armani,takve klubove jedino neka tamo raspala zvezda kojoj ni neograniceni budzet ne pomaze da bude neko i nesto u evropi!
Реља
Стиди се својих речи, фрустрирани нечовеку!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.