Почетна / Кошарка / Евролига

Прошао најтеже са Партизаном - Од „Са вама и у Бетон лигу” до спектакла у Евролиги

У сезони 2013/14, Вања Маринковић је дебитовао у сениорском тиму Партизана
ФОТО: ФИБА

У сезони 2013/14, Вања Маринковић је дебитовао у сениорском тиму Партизана. Тек је навршио 17 година и имао је све оно што би Душко Вујошевић, тадашњи тренер црно-белих, традиционално неговао код играча. Већ у следећој такмичарској години, Маринковић је постао стандардни првотимац, а после „потреса” у клубу Петар Божић му је уручио и капитенску траку. Још је био тинејџер.

Ипак, уследиле су турбулентне године, најтеже можда у историји клуба из Хумске, а кроз све је пролазио, са мање или више индивидуалног успеха, талентовани Београђанин. Тек је 2019. напустио родни град и преселио се у Валенсију.

- Ја сам вероватно једини који је био у клубу током свих најтежих година. Кад није било ничега. Никада нећу заборавити транспарент „Са вама и у бетон лигу” који је био развијен на нашој утакмици. Увек ћу то памтити јер је тако и било. Од тог транспарента смо дошли... Уствари Партизан је дошао... Не, понављам, СМО дошли до Евролиге. То је огроман скок!

Маринковић наставља:

- Много је година прошло и то је заслужено. Нама је увек место у Евролиги. Партизан због свих бивших асова, навијача, понашања, тежине клуба и историје требало би да је стално у најјачем друштву. Велика је ствар што смо дошли од умало АБА 2 лиге до тога да се минуле сезоне игра финале на једну лопту и да се добије позив од Евролиге.

Вања ће први пут у каријери имати прилику да игра против црно-белих.

- Много ми је драго. Увек ми је била жеља да играм против Партизана у најјачој лиги. Много сам пута играо против Звезде, ниједном против мог клуба. Свака утакмица Партизана у Београду ће бити спектакл. Вечити дерби сигурно. Да људи виде како се игра дерби у Србији, а како у Шпанији. Није то исто. Ово код нас је нека друга димензија. Биће ми драго да играм против Партизана и пратим њихове утакмице.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Лола А
Само се помиње прича о плеју недавно је на спортклубу гостовао тренер Кентаки ија И рекао да место центра и плеј нестају и да сви морају да играју све само је битан шут е са анжушоћ или АВРАМОВИЋ неби били плеј
Zuk
Znacaj Partizana u srpskoj i jugoslovenskoj kosarci je neuporediv.Partizanovi igraci su utkali 95 odsto uspeha reprezentacije.Zvezda osim Ducija Simonovica i Slavnica nista nije doprinela tim trofejima i zato je Partizan kao klub i kao prvak evrope i vise puta ucesnik final-fora-a, dominantatan u srpskoj kosarci.
aman covece
O kakvim to komentarima pricas vec po drugi put aman covece? Oglasim se ponekad na kosarci pod skroz drugacijim nikovima, vezanim za moj komentar, kao i sada. Pa naravno da jeste, isto kao i u fudbalu u obrnutom slucaju. Procitaj jos iednom sta je Zuk napisao i shvatices zasto odgovaram tako njemu. Uspesi Jugoslavije su poceli pre stasavanja Partizana, zahvaljujuci ljudima koji su najpre bili okupljeni u Zvezdi, koja je bila prvi ozbiljnije organizovan klub i stoga toliko dugo i prvak (posle su drugi usavrsili tu formulu i nadogradjivali je), koji su postavili infrastrukturu i temelje KSJ, narocito Aca Nikolic i to je njihova zasluga, tih ljudi, a ne jednog ili dva ili deset klubova ponaosob (pogotovo ne 95% Partizana i na takve komentare naravno da cu sarkasticno da odgovaram da je Zvezda zasluznija) I svodjenje Zvezde na Moku i Docija je kao i svodjenje Partizana na Kicu, Praju i Divca. Bilo kako gledano, cela Jugoslavija je davala igrace za reprezentaciju iz svojih skola.
Митрогол
Могу ја да укапирам, не бој се. Само знам одавно твоје коментаре, који су често проткани дозом некоректности према саговорницима. Успеси репрезентације до средине 70 - их Звездина заслуга (?!.....?!). У реду, до тог тренутка свакако много већа од Партизанових, али једнака заслуга као ОКК, Раднички... Какве везе има што су Шапер и Бора почели у Звезди кад су више провели у Партизану? Домаћој кошарци је далеко више дао Партизан него Звезда и то се не може порећи.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.