Почетна / Кошарка / Евролига

Атаман: Нисам рекао Мицићу да шутира, пустио сам га да сам изабере

Кошаркаши Ефеса победили су синоћ Олимпијакос са 77:74 тројком Василија Мицића у последњој секунди
ФОТО: М. Рашић

Тренер кошаркаша Ефеса Ергин Атаман рекао је данас да није рекао Василију Мицићу да шутира у последњем нападу полуфинала против Олимпијакоса, већ да га је пустио да сам изабере.

Велика ствар што смо у финалу трећу годину заредом, покушаћемо да одбранимо титулу”, рекао је Атаман на почетку конференције за новинаре у Београдској арени.

Кошаркаши Ефеса победили су синоћ Олимпијакос са 77:74 тројком Василија Мицића у последњој секунди и пласирали се у финале фајнал-фора Евролиге у којем ће сутра играти против Реал Мадрида.

Новинаре је занимало зашто је баш одлучио да Мицић решава последњи напад, а не Шејн Ларкин.

Имам шампионске играче који воле да играју у нашем систему. Шејн није био у истом ритму као у првом полувремену. На тајм-ауту сам осетио да је Мицић спремнији... Нисам му рекао да шутира, рекао сам им да читају ситуације и да ураде оно што је најбоље”, рекао је Атаман.

У плеј-офу против Милана, Ларкин ми је рекао да он жели лопту и погодио је. Они знају шта морају да ураде за победу”, додао је он.

Атаман је навео да је Реал сјајан тим са фантастичним тренером Паблом Ласом који увек спреми нешто неочекивано.

Биће изазовно финале, полуфинале је показало колико су мале разлике између тимова. Ми желимо да победимо и победићемо”, рекао је Атаман.

Он је подсетио да је његов тим имао проблема на почетку сезоне.

И тада сам говорио да смо шампионски тим, да ћемо у бити прави у правом тренутку. И сада играмо финале са Реал Мадридом”, навео је Атаман.

Атаман је истакао да је његова филозофија да је свака утакмица другачија и да јучерашње полуфинале неће утицати на финале.

Наш стил ће бити исти. Пабло је рекао да ће можда Ертел играти... Ако не буде тако, играће са петорицом високих. Играли су зону прошле сезоне у Истанбулу, видећемо. Ово је моја филозофија, покушаћемо да играмо на исти начин”, рекао је Атаман.

Финале фајнал-фора Евролиге између Ефеса и Реал Мадрида игра се сутра од 19.00 у Београдској арени.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.