Почетна / Кошарка / Евролига

Миротић: Пријатељи знају колико волим ову државу и људе који живе овде, осећам се као код куће

У полуфиналу Евролиге играју Барселона - Реал и Ефес - Олимпијакос
ФОТО: М. Рашић

У Београду је данас одржана званична конференција за медије пред почетак Фајнал-фора Евролиге који ће се од сутра до суботе одржати у нашем главном граду.

Медијима су се обратили играчи и тренери све четири екипе. Испред Олимпијакоса говорили су тренер Јоргос Барцокас и кошаркаш Јоргос Принтезис.

Велика је част бити на овом турниру, на фајнал-фору Евролиге. Фокусирани смо на нашу игру и желимо да уживамо у тренутку. Реткост је бити у овој фази турнира и желимо да уживамо у тренутку”, рекао је Јоргос Барцокас, који је са Олимпијакосом освојио једну титулу шампиона Евролиге, 2013. године у Лондону.

Велика је част и привилегија за клуб бити овде. Срећан сам што смо у Београду. Била је ово тешка сезона. Нисмо добро кренули и морали смо много да тренирамо да бисмо дошли овде. Срећан сам што сам поново са тимом на Фајнал-фору”, рекао је Јоргос Принтезис, стрелац победничког коша 2013. године када је Олимпијакос у финалу Евролиге победио Реал из Мадрида.

Противник Олимпијакоса у финалу биће актуелни шампион Европе турски Ефес, чији је тренер Ергин Атаман рекао да ће за њих бити велика срећа и част уколико буду славили још једном.

Срећни смо што смо овде, неће бити лако али ћемо урадити све да поново будемо најбољи. Била је ово тешка сезона за нас. Нисмо играли добро на почетку и велики је успех за нас био то што смо ушли у плеј-оф. Након што смо победили Олимпију из Милана, мислим да смо нашли мотив и видећемо, спремни смо да се поново боримо за титулу" рекао је Атаман.

Он је, иначе, прошле године истанбулском тиму донео први трофеј Евролиге у историји, док је кошаркаш Ефеса Шејн Ларкин поручио: „Гладни смо успеха”.

Уживали смо прошле године али смо гладни успеха. Уживаћемо у финалном турниру, уживаћемо у мечевима. Неће бити лако али смо фокусирани на наш циљ”, рекао је Ларкин.

У другом полуфиналу играће шпански представници Барселона и Реал Мадрид.

Ове сезоне чак шест пута се играо популарни „Ел Класико” и Барселона је славила пет пута.

Тренер тима из Каталоније Шарунас Јасикевичијус је рекао да ће се у полуфиналу одиграти велика утакмица, али да су циљеви клуба јасни:

Реал - Барса, класик, велика утакмица. Наш циљ је да прођемо у финале, да славимо и да се боримо за титулу. Играли смо много пута ове сезоне али ово је потпуно нова прича. Гладни смо успеха. Прошле године смо изгубили у финалу. Анализирали смо наше грешке, и сада желимо да направимо добар резултат.”

Најкориснији играч Евролиге за ову сезону Никола Миротић рекао је да му је велика част јер ће играти у Београду.

Пријатељи који ме познају знају колико волим ову државу и људе који живе овде. За мене, ово је специјалан турнир јер се осећам као код куће. Почаствован сам јер играм овде и што ће се Ел Класико играти у полуфиналу”, рекао је Миротић.

Кошаркаши Реала из Мадрида су 2018. године освојили Евролигу, када се завршни турнир играо у Београду. Тада је на клупи Мадриђана седео Пабло Ласо који је и сада поручио да жели да његов тим понови успех.

Велика је част вратити се овде. Ово је град кошарке и надам се да ће се поновити та 2018. година. Вежу ме лепа сећања за Београд. У полуфиналу ће се играти велика утакмица. Много пута смо игралиједни против других ове сезоне али ово ће бити потпуно другачија утакмица”, рекао је Ласо.

Први евролигашки трофеј у својој каријери је те 2018. године освојио центар Мадриђана Еди Таварес.

Драго ми је што сам опет овде. Велика је част играти овде. Желимо да победимо и срећан сам јер сам овде освојио први велики трофеј”, рекао је Таварес.

Полуфинални мечеви су на програму сутра. Од 18 часова играће Олимпијакос и Ефес, док ће се од 21 час састати Реал Мадрид и Барселона.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Debeli
Ti si Nikola sportska , a jos vise ljudska GROMADA . Ziveo sto godina u sreci i zdravlju !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.