Почетна / Кошарка / Евролига

Зенит и Црвена звезда већ у Евролиги?

Тренутно је познато 16 од 18 учесника Евролиге у следећој сезони
ФОТО: КК Црвена звезда

Победник овогодишње ВТБ лиге неће добити загарантовано место у Евролиги за наредну сезону, али је вероватно да ће Зенит из Санкт Петербурга, поред ЦСКА и УНИКС-а, финалисте Еврокупа, бити трећи руски клуб у најпрестижнијем такмичењу, објавила је "Руска агенција за међународне информације" (РИА Новости).

- Информација да ће најбољи тим ВТБ лиге, не рачунајући ЦСКА, до-бити загарантовано место у Евролиги за следећу сезону није тач-на. Евролига ће сама одредити ко ће попунити два упражњена места. Али нема посебних загонетки око тога. Клубови који би требало да буду ту су Зенит и Црвена звезда - рекао је неименовани извор "РИА Новости".

Тренутно је познато 16 од 18 учесника Евролиге у следећој сезони:

- Барселона, Реал, Басконија, Ефес, Фенербахче, Панатинаикос, Олимпијакос, Милано, Макаби, Жалгирис и ЦСКА имају лиценце на неограничен број година.

- Бајерн и Асвел би такав статус требало да добију по завршетку актуелне сезоне када им истичу двогодишње лиценце.

- Алба је добила двогодишњу специјалну позивницу, док ће Монако и УНИКС следеће године играти у Евролиги као финалисти Еврокупа.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Slobodan
Ni Crvena zvezda ni Zenit nisu clanove Evrolige zbog kvaliteta, vec zbog para. Ko danas moze da napravi budzet od 15 miliona evra?
zorge
CZ ozbiljno zagrizla za Jovica, Blazica i Kalinica, ne i Nedovica. Sto se licence za EL tice,i tu je dobijena garancija vrha, a ceka se finale ABA. Izjava Bartomeua da u EL ne mora prvak, vec onaj ko bude pozvan, pokazuje da treba raditi ispod zita.. U CZ i Srbiji signal je shvacen.
ACM
Nema šanse da dođe Kalinić.
Realni Arth
Ja se nadam da do poziva nece doci, neka Zvezda ili Buducnost postanu sampioni i ko pobedi igra Evroligu, u suprotnom sledi raspad. A mozda je to nekome i cilj, pa jedino sto vredi trenutno u sportu je kosarka, i ta liga. Zamislitie kako bi tek fudbalska regionalna liga imala znacaj i kvalitet, Dinamo, Hajduk, Zvezda, Partizan, Sarajevo, Zeljo, Velez, Buducnost, ....Olimpija, ako mogu kosarku i vaterpolo sto ne mogu i fudbal, naravno bez gostujucih navijaca. Aba liga, bi trebala da ima garantovano bar jedno mesto ako ne vise u Evroligu. Ove ceremonija dodele licenca mi zigleda totalni cirkus, a toliko mi je drago da nisu uspeli u fudbalu da naprave nesto slicno. Ako slucajno salju tu pozivnicu Zvezdi ili nekom drugom klubu, i pod uslovom da sam[pion ABA lige nema garantovano mesto u Evroligu, to je kraj ABA lige, i odmah ce sledi pad kvaliteta i gledanja nacionalnih liga..
Cik
To nikad necemo saznati.Trebalo bi da buduc. uzme titulu u aba, pa bi se onda vidilo da ne mogu oni ici u El vec zvezda.Ali posto zvezda vlada vec 5-6 godina to se nekako uspjeva prikriti...
Karlo Veliki
Gornja informacija je deo specijalnog "rata" pred trecu utakmicu plej ofa ABA lige izmedju dva tima iza kojih stoje sadasnje vlasti. ABA liga je od pocetka ove godine pred raspadom. Odrzava se samo dok ne dodje do dodele licence nekom iz ABA lige mimo ostvarenih rezultata.
Kokos
To znači da ABA liga ne služi ničemu i treba je pod hitno ukinuti, samo je gubljenje vremena i bacanje para!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.