Почетна / Кошарка / Евролига

Алби двогодишња, Бајерну и Асвелу вишегодишња лиценца

Борд ЕКА потврдио раније договоре Бертомеуа са клубовима, Евролига све ближе затвореном систему
ФОТО: Евролига

Оно о што се знало после посета Ђордија Бертомеуа Француској и Немачкој, на састанку Борда ЕКА је само практично потврђено – вишегодишње лиценце добили су Бајерн и Асвел (незванично на пет година), а Алба у следеће две године неће морати да брине о свом евролигашком месту.

То значи да се број „сигурних учесника” званично подигао са 11 акционара на 14, с тим што је готово извесно да Зенит неће изгубити повластицу учешћа стечену вајлд-картом у години пре короне. Кад се томе додају финалисти Еврокупа и представник АБА лиге састав Евролиге је практично већ сада познат.

С тим што се шушка да се о двогодишњим лиценцама прича са још неким клубовима. Колико је то тачно показаће се на крају сезоне, на неком новом састанку ЕКА Борда. У сваком случају тежња је да се број „отворених места” смањи на минимум.

У таквој ситуацији међу најоштећенијима су клубови из некадашње Југославије, јер овај регион по свему има барем још три екипе које би могле да буду у евролигашком друштву. Сасвим сигурно, оваква поставка ни Шпанцима не одговара, јер у датом тренутку у елиту би могли и Уникаха, Хувентуд…

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Karlo Veliki
Nasi klubovi nemaju novca za ovaj cirkus...Partizan, kada je osvajao uslove Bartomeu ga je sklanjao, a sada crno-beli nisu ni za ABA ligu....CZ realno nema rezultate u Evroligi(16 i 17 mesto od 18), ali ima novca da to kupi. Ali to ce biti samo dok je Vucica. Posle njega bice velika susa..Ove godine oba kluba propustila su sansu da daju vecu minutazu Uskokovicu(21), Radanovu(23), Simanicu(23), Trifunovicu(20), Radovanovicu(18), Stefanovicu(19), Tahmazu(17)....Zeljko Rebraca je bio u pravu kada je rekao da posle Jokica i Bogdana nemamo mega asove, a njih nece biti dok je ovoliko stranaca, a mladi domaci talenti sede na klupi....Zbog bele kuge dece je sve manje, a interesovanje za kosarku jos manje..Ako se nista ne promeni, uskoro necemo biti ni Balkanska sila..
moma52
Tadašnji format Kupa šampiona je bio teži za igranje,jer je svaka utakmica bila praktično kvalifikaciona i igralo se na nož.Danas Evroliga favorizuje bogate ,a većina utakmica se igra kalkulantski,jer,klubovi koji imaju licencu i jaka domaća prvenstva,ekonomišu sa potrošnjom snage i energije.Pogledajte koliko poraza imaju Real,Barsa,CSKA,a objektivno da igraju punom snagom,pitanje bi bilo,da li bi imali po neki kiks.Onaj stari format je bio sa manjim brojem utakmica,ali znatno većim intenzitetom.Kada Evroliga bude potpuno zatvorene,sem za pobednika Evrokupa,već na pola sezone će većina klubova igrati rekreativno.Da bi se napravio konkurentan tim,potreban je budžet od 30+ mil. eura i zadržavanje rostera u par sezona mada ko god iskoči,ode u NBA i kvalitet će godinama biti sve tanji.
Ja
Jos bih dodao da je budzet ova dva kluba jednak. Prosle godine je Partizanov bio za nijansu veci iako je igrao EK a Zvezda EL (za teoreticare zavere, pre nego pocnu pisati, neka odu na zvanican sajt EL, sve pise). I da, glupo je porediti nekad EL i sada. Nekad si prolazio ako si cetvrti u grupi od 6, sa tri pobede. Ostalo se slazem.
Прикажи још одговора
straja
Prateci desavanja u ovoj a i u prethodnoj godini stice se utisak da je PONASANJE VLASNIKA preambiciozno!!! Evro lig se polako pretvara u neuspelu ,'ajde recimo, trecu po rangu NBA ligu!!!..a to nazalost slede i nacionalne lige!! Zasto nazalost...pa pogledajte nivo kosarke u Srbiji...igraju "isluzeni" veterani i ot uspesno!!!
Jeti
Može. Bravo. Pametno. Evroliga od 18 ekipa(Oli, PAO, Real, Barsa, Baskonija, Fener, Efes, Makabi, Milan, Žalgiris, CSKA, Bajern, ASVEL, ABA, VTB, Evrokup, ALBA i vajld karta).
@Dr
Onda treba i Zvezda u fudbalu, kao prvak Evrope i sveta,finalista kupa Uefa i ucesnik vise polufinala (f4)da ima mesto u novoj ligi sampiona. Takodje Zvezda ima najbolju fudbalsku publiku u Evropi.
Dr
Partizanu kao prvaku Evrope i učesniku više f4 dati mesto u Evroligi pri tom još i najbolja publika u Evropi.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.