Почетна / Кошарка / Евролига

Каташ: Евролига те две седмице може да се не игра петком

Тренер Панатинаикоса, који је био и селектор Израела сматра да евролигашки играчи морају да учествују у прозорима и да начин да се то оствари мора да се пронађе
ФОТО: ЕПА / Г. Панагопулу

У разговору за Спортски журнал који је објављен након последњег прозора квалификација за Европско првенсто 2022. Игор Кокошков је коментарисао идеја коју је „патентирао” Ергин Атаман, тренер Ефеса, да би Евролига могла да помери унапред дане током којих ће се играти утакмице најјачег клупског такмичења у недељама када се играју ”прозори”.

- То је апсолутно логично, али не верујем да ће се то догодити… - између осталог је рекао селектор Србије и тренер Фенербахчеа на којег директно утиче то што се барем овакво решење конфликта ФИБА и Евролиге не налази.

После меча Панатинаикос – Арис на исту тему говорио је и Одед Каташ који је у последњем прозору обављао улогу селектора Израела, а који дан раније тренера Панатинаикоса.

- Био сам четири године селектор Израела. Разумем и календар Евролиге. Али, бити селектор репрезентације је нешто посебно за свакога. И за играче, такође. Желимо да видимо најбоље. Нисам у потпуности упућен у проблем, али начин мора да се пронађе. Видите да се некако сналазимо, само се надам да све ово није због политике. Морају евролигашки играчи да учествују у прозорима. То би било веома добро за кошарку. Не би баш било толико страшно да две седмице у сезони не играмо баш у петак у Евролиги. Коронавирус нам је показао да све можемо да постигнемо - поручио је недвосмислено Каташ, а пренели готово сви грчки спортски портали на челу са Еурохупсом.

Предлог о којем се говори је, у суштини, да Евролига у те две седмице током којих су прозори квалификација, помери утакмице на уторак/среду да би играчи могли да помогну својим репрезентацијама. То ће бити посебно значајно у следећим прозорима за Светско првенство 2023. године. Јер, тамо нема места за поправни - на Мундобаскет иде само 12 репрезентација из Европе.

 

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milan Djokic - Soko
Ako ne odobre treba ih zatvoriti.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.