Почетна / Кошарка / Евролига

Ефес на крилима Ларкина и Мицића лако до победе против Звезде

Црвено-бели нису имали шансу за равнопрвану борну у Истанбулу, већ на полувремену било је јасно да ће Ефес лагано славити
ФОТО: Евролига

Василије Мицић и Шејн Ларкин су имали своје вече, а то значи да је Ефес био на нивоу из прошле сезоне, када је газио све пред собом, као и да Црвена звезда није имала шта да тражи на паркету Синан Ерден дворане.

Наш сјајни организатор игре, до полувремена, нанизао је 13 поена, са само једним промашајем из игре (тројке 3-3), Ларкин је имао два више, уз такође само један промашај (тројке 4-3). Моерман је са седам ухваћених лопти осигурао благу предност у скоку, Симон је убацио две тројке тако да је већ до великог одмора, било је јасно како ће се меч завршити. Што је у наставку брзо добило потврду. Па је меч завршен експресно, за 94 минута.

Када екипа за четвртину прими 29 поена, нема дилеме да је од почетка упала у многе проблеме и била далеко од жељеног ритама. Управо то се догодили црвено-белима у Истанбулу. Од првог секунда Ефес их је жестоко напао, за 10 минута убацио пет тројки из девет покушаја, од чега су две биле било Крунислава Симона. На све то, гости нису могли да приђу рекету, лаких поена није било, па су се најчешће дизали иза линије 6,75. Али, без успеха. Од 11 покушаја, само су три пута погодили, док су за два имали 7-2. У целој причи занимљиво је истаћи и да је Ефес све то успео да уради, а да не направи ниједну личну грешку. Па се тако прва четвртина играла свега 16 минута.

ЕФЕС – Ц. ЗВЕЗДА 86:72                        (29:13, 27:22, 19:17, 11:20)

ЕФЕС: Ларкин 23 (3-3, 8-5, 3 ас), Бобуа 11, Синглтон 2, Балбај 2, Муса, Шанли 12, Моерман 7, Тунчери, Мицић 13 (3-2, 5-3, 2-0, 4 ск, 3 ас, 5 ил), Андерсон, Данстон 6, Симон 10.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: О'Брајант, Хол 9, Волден 5, Лојд 7, Давидовац 12, Лазић 6, Рит 10 (6 ск), Раданов, Добрић 12, Јагодић-Куриџа 7, Ноко 4, Колом.

Серија 6:0 на отварању другог периода, дали су наду да је Црвена звезда на добром путу да подигне ниво игре и промени однос снага. Али, Ергин Атаман ништа није препустио случају. Одмах је звао тајм аут, као реакција уследиле су две тројке Ларкина и поново је све било по старом – Ефес се питао за све. Разлика је расла, Мицић и Ларкин су, као по обичају, радили сјајна посао за свој тим и средином другог периода на семафору је стајало - 46:25.

Био је то јак психолошки ударац, али црвено-бели су га издржали на ногама. Добрић је убацио пенала, Лазић тројку, надовезао се Јагодић Куриџа, што је уз добре минуте у одбрани донело серију 7:0. Ни трећа тројка Мицића, из исто толико покушаја, није толико болела, с обзиром да је Добрић одмах узвратио истом мером. Али, Ларкин је играо сјајан меч и до одласка на велики одмор, разлика је поново отишла на преко 20 поена.

Логично, на таквој разлици, одбране су ослабиле, пала је агресивност, а тренери су калкулисали са оптерећењем и време је исцурело. Ефес је рутински завршио меч, а Црвена звезда то искористила да готово преполови заостатак.

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mirce
Ala sam se nauzivao.
Zuk
Pogled na tabelu dusu ocarava.Africki decki iz predgradja.
Dole
Pa četvrti tim ABA lige je drugi od pozadi Evrolige je odraz stanja u našem sportu
moma52
Sad kada je tim kompletiran i svi su zdravi ,mislim da je vreme da se napadne top četiri,kako je gazda obećao. Do kraja ima 13 utakmica i sa svim pobedama, to je moguće.
nemam pojma
Malo im je ipak teže do f-4. Ostalo je još 12 a ne 13 kola. Do sada imaju 7-15, i sa samo jednim porazom do kraja, mogli bi do f-8, a onda je samo nebo granica.
Zlaja
Umesto Voldena, bolje bi bilo da su forsirani Uskokovic i Radanov. Ostalo bi nam milion evra.
jazla
ma da

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.