Почетна / Кошарка / Евролига

Звезда на месту успеха без Симоновића, Лојда и Нока

Црвено-бели вечерас (21) гостују Валенсији, екипи против које не знају за пораз у претходних шест мечева у европској елити
ФОТО: КК Црвена звезда

Да је све било према плану, анализа учињеног против Реала, била би важан део припреме Црвене звезде за вечерашњи (21) меч на паркету Валенсије.

Овако, експедиција црвено-белих је тек јуче ујутру са аеродрома Никола Тесла кренула пут Шпаније и то право на медитеранску обалу, одакле ће продужити за Мадрид и у понедељак (19) стати на црту краљевском клубу.

Невреме у престоници Шпаније је тако променило распоред Црвене звезде, али га и растеретило, пошто је отказан меч против Борца у АБА лиги, првобитно планиран за понедељак вече. Оно што дефинитивно остаје исто, то је позиција са којом су црвено-бели кренули на пут, а то је да немају шта да изгубе.

Када се говори о Топ 8 математика и теорија су још увек на страни црвено-белих, али је питање до када ће тако остати. Иако је просто немогуће претпоставити на колико победа ће на крају бити плеј-оф црта, на основу до сада виђеног и урађеног, реално је констатовати да је она већ сада далеко од домашаја Црвене звезде и да би само велика и чудновата серија, могла да промени тај утисак.

Ако је веровати традицији, црвено-бели се вечерас налазе на идеалном месту да започну такву серију, с обзиром да у досадашњих шест евролигашких дуела, рачунајући и први из ове сезоне, не знају за пораз од Валенсије.

Али, спорт не познаје историју. Иако је Валенсија увек била јака и ривал за респект, минулог лета је направила искорак са улагањима, самим тим и амбицијама. Па се сада пласман у Топ 8 намеће као императив, што би екипи Николе Калинића и Вање Маринковића и наредне сезоне гарантовало место у евролигашком друштву, а у исто време донело нови корак ка А лиценци која им је на дохват руке.

Ипак, то је прича Шпанаца, Црвена звезда има своју, која се заснива на обавези да екипа пружи максимум. А, докле ће је то одвести, остаје да се види. Оно што је сигурно, неизвесност и из-нуђена промена плана, само су донели бригу више.

Померање пута за Шпанију, није утицало на списак играча на које струка Црвене звезде може да рачуна. Међу путницима нису рекова-лесценти Марко Симоновић и Џордан Лојд, као и Лендри Ноко који има проблема са визом.

- Симоновић и Лојд су почели са лаганим активностима и у зави-сности како буде текао њихов улазак у тренажни процес, доносиће-мо даље одлуке - кратко је рекао тренер Звезде Дејан Радоњић.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
Zaledila ih Valensija na -20!
Rodni
Pa Zvezda je u prednosti jer je odgođen duel sa Realom. Rukovodstvo je naučilo neke stvari i za sada im prolazi. Bio sam optimista za f8 ali sada sam smanjio intenzitet, mada se nikad ne zna. Po meni ima veće šanse za F8 nego da osvoji ABA naravno ako bude sve čisto jer Buducnost, Mornar, Igokea, Cedevita i Mega su ispred nje po kvalitetu i dajem joj malu šansu, ali ako se krene sa saopštenjima, onda niko ne zna kako će biti!
IVAN
Sigurna pobeda naročito ako bude igrao Lazić rvač.
Fery
Lazić je borben i naravno da nedostatak znanja ponekad završi sa nesportskom..
mesto uspeha?
Kog, bre, uspeha? Ha, ha, ha...top15?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.