Почетна / Кошарка / Евролига

Обрадовић пред Макаби: Морамо да пронађемо баланс

Ово ће бити 11. дуел Звезде и Макабија у Евролиги, а тренутни скор је 5-5
ФОТО: КК Црвена звезда

Тренер кошаркаша Црвене звезде Саша Обрадовић рекао је данас да ће контрола у игри и баланс бити кључ у утакмици са Макабијем у Евролиги.

"Очекује нас утакмица против екипе која не заслужује да се налази ту где јесте тренутно. Изгубили су неколико утакмица на самом крају, на једну лопту. Тим који је направљен у најмању руку да буде у Топ8, сада су и комплетни, Ди Бартоломео и Омри Каспи су се вратили у тим. Главна полуга тима је свакако бековска линија у којој су Вилбекин, као један од најбољих плејмејкера Европе, Илајџа Брајант и Досон. Могу да добију свакога, даћу пример утакмице са Жалгирисом, начин на који су их претрчали и брзо долазили до реализације. То је сигурно један од кључева – контрола у игри и баланса који морамо да пронађемо", рекао је Обрадовић за сајт клуба.

Звезда ће сутра од 20.05 гостовати Макабију у Тел Авиву, у 12. колу Евролиге.

Није било утакмица за викенд због репрезентативне паузе која је, по речима тренера Звезде, добро дошла његовој екипи.

"Добро нам је дошла пауза, да се освежимо након тешког периода. Гледали смо да опоравимо екипу, да неке ствари условно речено прочистимо и очекујем да ће све то боље да изгледа. Недостајало нам је, и то је посебно било видљиво на последњој утакмици, енергије против Ефеса када смо желели да играмо у високом ритму, а нисмо могли. Очекујем да сада то буде другачије", казао је Обрадовић.

Кошаркаш црвено-белих Дејан Давидовац је такође навео да је екипи значила пауза, не само због освежења, већ и због тога што је пружила прилику да тим тренира.

"Због календара нисмо ни били у могућности да то радимо у претходном периоду. Тренирали смо кроз утакмице, зато нам је ова пауза доста значила. Макаби је добар тим, и по мом мишљењу не заслужује место на коме се назали. Изгубили су неколико утакмица на једну лопту, укључујући и последње две са Валенсијом и Миланом. Морамо да будемо максимално концентрисани и опрезни. Имамо и ми наше адуте, морамо да их успоримо, на бековским позицијама су најјачи, одбрана је кључ и ту, као и кроз нека решења у нападу где би могли да имамо неку предност у односу на Макаби, морамо да тражимо пут ка победи", додао је Давидовац.

Ово ће бити 11. дуел Звезде и Макабија у Евролиги, а тренутни скор је 5-5.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Šloser
Balans između 15 i 20 razlike. Znači 17 razlike za Makabi.
Slobodan
Rekao sam pred Armani da ce Zvezda pobediti, kazem da ce i sada pobediti.Makabi je ekipa bez ikakvog balansa, bez hemije.Igraju ocajnu odbranu. Ne vidim nacin na koji mogu da pobede Crvenu zvezdu. Crveno beli imaju puno mana, ali su bolji od Makabija. Slede utakmice sa ekipama od kojih je Zvezda bolja, i barem jedno pet sest pobeda u nizu. Sto bi rekao Valter:"Zivi bili pa videli".
THE COMSAT ANGELS KRITIČAR
Još jedan poraz Zvezde sigurno i to sa velikom razlikom.Loše odabrana ekipa od strane stručnjaka u koga sam imao neograničeno povjerenje.Još ima vremena da se sve promjeni dovođenjem novih igrača.Iz aviona se vidi da Srpski igrači sem Davidovca nisu kvalitetni a stranci koji bi trebalo da budu okosnica ovog tima nemaju kvalitet za jaku evropsku košarku.Nemamo centra,nemamo pleja,nemamo šutera a to su tri najvažnije tačke jedne ekipe.Lojd je dobar igrač ali on igra svoju a ne kolektivnu košarku.Najvažnije je išćerati terija,hola,ročestija i rita.Neka naši iako nisu kvalitetni ostanu ali ove 4 amera treba da odu.Ja lično nemam više povjerenja ni u trenera koji ama baš ništa ne uradi kako treba.Sjetite se pobjeda protiv splita i primorske.Skauting nikakav i neznamo koga sve imamo od mladih Srbo- amerikanaca.Da li to pratiš čoviću ?Pusti miška više sve ti je uvalio do sada SMET.
ćela
Dok je ovaj na klupi , ništa od uspeha !!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.