Почетна / Кошарка / Евролига

Звезди прија миланска мода, велики тријумф црвено-белих против Арманија

Иако Звезда по традицији игра сјајно у Милану, чинило се да сада има мале шансе. Али, традиција је настављена!
ФОТО: Евролига
Армани – Црвена звезда 79:87 (23:18, 21:30, 16:18, 19:21)
АРМАНИ: Пантер 10, Лидеј 11, Мицов 13, Мораскини, Рол 10, Родригез 11, Тарзевски 6, Билиња, Дилејни 8, Шилдс 6, Брукс 2, Хајнс 2.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рочести 9, О` Брајант 11, Хол 7, Волден 15, Лојд 17, Давидовац 4, Лазић, Добрић, Симоновић 7, Јагодић-Куриџа 6, Кузмић 2, Тери 9.

 

Традиција је ту да се не руши. Армани је, чини се, сваке гоидне све јачи и јачи, али то Црвеној звезди уопште не смета, славила је још једну победу у престоници моде!

Армани је на почетку меча био у благој предности, тројком Родригеза се по први пут „одлепио“ (7:4). Нису црвено-бели дозволили Италијанима да направе већу разлику, напротив, после поена О` Брајанта гости су и водили (10:9).

Исти играч не недуго потом погодио и отворену тројку (13:11). Ипак, финиш првог квартала припао је домаћину, што им је закључно са два убачена бацања Тарчевског омогућило пет поена вишка (23:18).

Чинило се да је домаћин ухватио ритам, водио је са 25:20, Звезда је преокренула, али је још једном Армани, на после тројке Мицова, имала пет поена вишка (41:36).

Нешто касније, тројком Рочестија Звезда је изједначила (43:43), а после коша Давидовца је и водила (45:44). Одбранила се потом Звезда, а Обрадовић је за за последњи напад у првом полувремену узео тајм-аут.

Била је то сјајна акција, Лојд је кренуо на улаз, играчи Арманија на њега, Волден је у ћошку остао усамљен за отворену тројку уз звук сирене (48:44).

Сјајно је почела трећа четвртина, са по два убачена бацања Хола и Кузмића, али је Ледејл узвратио тројком (52:47). Ипак, погодили су потом из игре Јагодић-Куриџа и Хол (56:47).

Ипак, заиграли су потом домаћи далеко агресивније у одбрани, па је после поена Рола и Мицова Саша Обрадовић морао да реагује тајм-аутом (60:56).

Пришао је Армани и на два поена минуса (60:58), а Звезда је све теже организовала нападе. Прокоцкао је и Лојд две лопте, али је дилејни промашио зицер за изједначење, на другој страни Лојд се искупио лаганим поенима (64:60).

Одиграла је потом и Звезда одличну одбрану, и поново је имала последњи напад. Лопту је овога пута узео Лојд, који је погодио из немогуће позиције, у паду (66:60).

Знали су црвено-бели да ту није крај, да је за победу потребно још много проливеног зноја. И још расположених играча. Знао је то и Обрадовић, који је на терен послао Симоновића, а овај је узвратио сјајном тројком (71:64).

Недуго потом Тери је закуцао н аасистенцију удвојеног Куриџе, а потом је Волден после изгубљене лопте погодио „два плус један“ за највећу разлику (76:66).

Одиграла је Звезда тада још једну фантастичну одбрану, али је бивши играч црвено-белих Пантер, из тешке позиције погодио тројку. Кренула су тада Звездина кола низбрдо, али није то дуго трајало.

Погодио је и Лидеј, па је фаул у нападу направио О` Брајант (76:71). Промашио је Родригез отворену тројку, а одмах је то казнио Лојд, поготком иза линије 6,75, за повратак предности и самопоуздања свог тима (79:71).

Звезда се још једном одбранила, а потом је имала три напада узастопно, уз два скока у нападу. И у послдњој секудни тог напада који је трајао готово минут, Симоновић је погодио за нових „плус десет“ (81:71).

Недуго потом било је и 12 разлике, уз два убачена бацања Волдена, а на брзу тројку Дилејнија, тачно два минута пре краја, Обрадовић је одмах реаговао тајм-аутом (83:74).

На тренутак, Армани се вратио у игру, али је Волден паметном игром сачувао црвено-беле драме за још једну Звезде победу у Милану. Сада већ по традицији!

Коментари28
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lM
Zar je to srpski klub ovo je srpski klub
Velibor
Mislim da obradovic nije dorastai da bude trener ovoj ekipi.za sve poraze zvezde licno je kriv on .i bojim se ako ga nesminene ,da je ova ekipa zfaba selektirana a po mom misljenju .moze u sam vrh.
Zivota
Dobro je sto samo mislis, ali nije dobro to sto javno iznosis.
the comsat angels
Čestitke.Bravo za igru.
zvezdas
Ovaj tim Zvezde kada igra kolektivno i kada nema samoisticanja moze se vinuti u sam vrh evropske klupske kosarke.Izgleda da stvari dolaze na svoje mesto.
утувимтикеви
Нашао се ко ће да прича о истини и чињеници...
MCA@ACM
Vi ste navijači kluba iz Srbije ???? Taj klub je jsd , ima šest buktinja (simbola šest republika SFRJ ), osnovan u Hr. i utuvi , nije ovo zluradi komentar , to su fakti , to je jedina istina.
Прикажи још одговора
ejj
Ponovo se groblje vratilo u svoje rupe oni izlaze samo kada zvezda izgubi u EL
korona
Kao sto napisah...fmp moze da dobije samo one koj su imali probleme sa koronom, jer zna se da je onda taj tim rastimovan...
Despot
Sa nestrpljenjem ocekujemo tvoj brifing posle Barse!
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.