Почетна / Кошарка / Евролига

Жељко Обрадовић: Победа неће бити трофеј Евролиге, већ поново пуне хале!

- Здравље је изнад свега и ту нема преговора у овим тешким временима. Вирус утиче на све аспекте живота. Кошарка и сви учесници Евролиге такође су погођени и сви патимо на исти начин. Ова пандемија нас понекад чини беспомоћним, али пуни смо наде - рекао је Обрадовић
ФОТО: ЕПА/Анатоли Маљцев

Трофејни кошаркашки стручњак Жељко Обрадовић, председник Удружења тренера Евролиге, изјавио је да ће највећи тријумф бити када хале поново буду испуњене до последњег места.

Српски тренер огласио се саопштењем у којем наводи да сви тренери пружају подршку Евролиги у проналажењу најбољих решења за такмичење, а подршку су упутили свим људима који су заражени корона вирусом, међу којима су били и тренери Барселоне и ЦСКА Шарунас Јасикевичијус и Димитрис Итудис, као и тренеру Зенита Ћавију Пасквалу, играчима и функционерима, који се и даље боре са вирусом.

- Здравље је изнад свега и ту нема преговора у овим тешким временима. Вирус утиче на све аспекте живота. Кошарка и сви учесници Евролиге такође су погођени и сви патимо на исти начин. Ова пандемија нас понекад чини беспомоћним, али пуни смо наде - рекао је Обрадовић у свом саопштењу.

Борд тренера подржао је и одлуку о промени правила да се утакмице које су одложене због корона вируса, не региструју службеним резултатом, већ да буду одигране ако то простор у распореду такмичења дозволи.

- Ми тренери нудимо своје знање и искуство, храброст и љубав према овој сјајној игри. Сигурни смо да је то оно што милиони навијача очекују и заслужују од нас. Не излазимо за сто са конкретним предлозима, али имамо предлоге и имамо мишљења, на пример о медицинском протоколу. Као и сви навијачи и љубитељи ове игре и ми желимо да се вратимо још јачи. Највећа победа за све нас сада неће бити освајање трофеја Евролиге, већ када све арене поново буду попуњене до последњег места - наводи се су саопштењу.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Karlo Veliki
Zeljko je u pravu.. Svi sportovi pa i kosarka morace da se resetuju na prosla vremena i poceti mnogo toga iz pocetka. Obzirom da ce ekonomska kriza pogoditi sve sem Kine i to sa velikom stopom pada nije realno ocekivati da ce sport imati toliko novca. Drugim recima morace da se smanji broj ucesnika u svim ligama, kupovima i u svim sportovima. Sport nema izbor do da prati ekonomiju..Kod nas glomazna sportska drustva bice u velikim problemima, a mnoga mala ce nestati.
Ultra
Ja mislim da ce samo doci do jos veceg razdora izmedju bogatih klubova koje finansiraju arapi, i ostatka klubova.Ovo pogadja klubove koji se finansiraju od prodaje ulaznica,a ne one kojima arapi daju koliko treba... Krizu nece toliko osetiti ni velikani poput juventusa, bajerna, liverpul, real, barse...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.