Почетна / Кошарка / Еврокуп

ЗАВРШНИЦА ЕВРОКУПА У НОВОМ САДУ - Мијаиловић: То није наш предлог

Лично сам пре две недеље писао извршном директору Евролиге и предложио да се игра у Београду - каже први човек црно-белих
ФОТО: В. Марковић

Евролига је недавно оставила рок до 24. маја да види шта ће да уради са својим такмичењима. Да ли ће се и како завршити Евролига и Еврокуп?

Ако до тога дође – а извесније је да хоће, него да неће – може да се деси да Београд, али и Нови Сад, угосте најбоље европске тимове. Горан Весић, заменик градоначелника Београда, већ је кренуо у реализацију ове идеје, o чему је пред првојмајске празнике обавестио јав-ност.

Четвртфинале Еврокупа

У четвртфиналу Еврокупа, у ма ком формату био организован – као завршни турнир или у плеј-оф систему - играће: Партизан – УНИКС, Прометеј – Тофаш, у једној страни костура, односно: Виртус – Монако, Уникаха – Венеција у другој.

Идеја је – како је Весић рекао – да се завршница Евролиге игра у Београду, док би Нови Сад био домаћин најбољим тимовима Еврокупа. Међу њима и Партизану.

Шта о свему мисле у Хумској? Није тајна да је Партизан од тренутка кад је пандемија коронавируса паралисала свет, са њим и спорт, као решење нудио да се финални турнир Еврокупа организује у Београду.

- Нисмо ми то предложили, то је дошло од неког другог – рекао је Остоја Мијаиловић, председник Партизана.

Први човек тима из Хумске додао је и...

- Наш предлог је Београд, али не одлучујемо ми, већ Евролига.

Од почетка ове приче, Партизан је као главног конкурента имао Виртус. Тас који је требало да превагне у корист тима из Хумске било је то што су црно-бели плеј-оф рунде дочекали као најуспешнији тим Еврокупа. То даље значи да би до краја такмичења имали предност домаћег терена. А то није мала предност. Посебно када је Партизан у питању.

И потпуно би било у реду – ако су спремни и ако услови то дозволе – буду домаћини завршнице такмичења. У ма ком формату се она играла.

- Лично сам пре две недеље писао извршном директору Евролиге и предложио да се игра у Београду. Наравно, уколико се за то створе могућности. Захвалио ми се на томе – рекао је Мијаловић.

Подсећамо, Горан Весић је претходно, на ову тему истакао

- Како се завршни турнир Еврокупа одиграва у исто време са завршницом Евролиге, у договору са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, истакао сам да је Нови Сад заинтересован да организује овај турнир – рекао је пре неколико дана заменик градоначелника Београда.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko Pavlović
Bravo.
meteorologija
Samo da ne pada kisa...
Alan Brut
Srbija, citaj SNS, ne zele da KK Partizan bude uspesan na Turniru 8 u Evrokupu. Da zeli uspeh ona bi organizovala taj turnir u Beogradu. Ne daj Boze, ako Partizan osvoji Evrokup, stici ce ga kazna u oduzimanju sponzora. U protivnom moglo bi doci do havarije........., jer precednik ima slabo srce.
Ja
Sta rece, odakle vam predsednik kluba?
smesni ste
Jel onaj sto vam dao silne sponzore? Jel taj? Pa niste dzaba prestali da ga prozivate.
Прикажи још одговора
Луциано
Боља варијанта би био Ниш .има аеродром добру салу а ту се партизан осећа као код куће.овако ово је наметнуто од државе јер да би се турниир одржао мора да се плати .држава ће да плати за лигу шампиона држава ће да плати и за еурокуп али онда држава. Одлучује где ће да се игра .држава хоће на силу звезди да намести фајнел ејт .а партизан је својим резултатом заслужио предност домаћег терена и онда држава хоће да плати али немогу обоје у Београду .зато љубимче УДБАШКО има предност .црни Весић гура ли гура али неможе на силу и кад је са Жиком муштиклом водио звезду ништа није урадио само задужио клуб а и кад је био у фк звезди ништа није урадио само задужио клуб 50 мил.тако да ни сада неће ништа. Урадити .
JUG
Bar ne krademo pehare,titule !
!!!
Zvezda nema nikakve veze sa ovom organizacijom. Prestantie da spinujete. Zvezdi nista ne znaci organizovanje zavrsnog turnira u BG
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.