Почетна / Кошарка / Еврокуп

Ширење вируса скупо ће коштати црно-беле: Партизан изгубио предност

Цео спортски свет је у проблему. Сваки тим, свака лига, свака организација. Неки се муче више, неки мање
ФОТО: И. Веселинов

Прича се и причаће се о праведности одлука, а неправда је једина универзална у свему овоме што се десило од када је коронавирус почео да се шири и парализује живот какав познајемо.

Ирационално важан део тог живота у Србији је кошарка. Штавише, када је објављено да ће се затворити улази за публику свих дворана, у свим спортовима, једини истински погођени нашли су се кошаркашки клубови. Они највећи пре свих.

Партизан се целе сезоне жестоко борио за предност домаћег терена у оба такмичења, АБА лиги и Еврокупу, у мечевима који највише вреде.

У Хумској су били презадовољни што ће сигурно на свом паркету одлучивати о сопственој судбини, а навијачи црно-белих еуфорични што ће бити у могућности да помогну.

Зато сви они осећају као да им је начињена неправда јер, осим добро познатих кошева и саме дворане, за истинску снагу домаћег терена недостајаће публика.

Виша сила. Партизан ће УНИКС, 17. марта, у четвртфиналу Еврокупа, дочекати пред празним трибинама.

При том, у Казању ће други меч играти пред добро попуњеним трибинама. До 5.000 гледалаца у овом тренутку је дозвољено на јавним окупљањима у Русији!

Сви навијачи Партизана ће и евентуалну мајсторицу гледати на телевизорима, а судећи по интензитету којим вирус затвара улазе у дворане широм Европе (и света) врло је вероватно да ће и потенцијално полуфинале, против Тофаша или Прометеја, Партизан играти пред празним трибинама Штарк арене.

Да не идемо предалеко, али у случају да се црно-бели и Тофаш нађу у полуфиналу, у Бурси би Парни ваљак такође налетео на пуне трибине.

Што се АБА лиге тиче, црно-бели ће такође имати предност домаћег терена у плеј-офу, али ни приближно јаку као што се мислило пре одлуке државног врха да затвори дворане у Србији. Зато је Остоја Мијаиловић, председник Партизана, за клупски сајт рекао:

Партизан НИС ће због ситуације са коронавирусом, ако не буде могло да се игра са публиком, предложити одлагање почетка плеј-офа АБА за почетак или средину априла, до када би топлије време и предузете здравствене мере држава региона, учиниле своје. Клуб жели да заштити и играче и стручни штаб, јер је здравље свих на паркету, око њега, те трибинама најважније. Суштина спорта, тако и кошарке, је игра пред навијачима, а у данашње тржишно време и зарада свих клубова од прихода од улазница, поготово клубу са годинама највећом посетом. Верујемо да ће и остали учесници плеј-офа, као и менаџмент АБА, подржати овај предлог који је у интересу играча, тренера, навијача, клубова и АБА лиге.

У супротном, каже Мијаиловић, тражиће се крај сезоне.

„Ако због више силе одлагање није могуће, као 1999. године, у циљу заштите здравља свих актера, посебно играча, али и регуларности лиге, стање на табели након регуларног дела такмичења би требало прогласити коначним.”

Пројектована зарада коју први човек КК Партизан помиње није мала. Конкретно, у најтрофејнијем српском клубу су планирали око 100 хиљада евра прихода од прве утакмице са УНИКС-ом.

Већ је легао не мали новац од улазница које ће морати да буду враћене. Партизан би данас требало да објави конкретан начин како ће новац бити рефундиран навијачима који су похрлили на благајне (и на рачунаре) да би могли уживо да гледају четвртфинале Еврокупа.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Panonija
Ponistiti sva prvenstva u kojima CZ nije prvak.
zero
Koliko?
Mikula
Sta BRE lupate

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.