Почетна / Кошарка / Еврокуп

Први пораз Партизана у ТОП 16 фази, Загорац промашио победу

Партизан укњижио први пораз у ТОП 16 фази Еврокупа, против ривала којег ће дочекати у наредном колу у хали „Александар Николић”
ФОТО: Еврокуп
Дарушафака – Партизан 65:63 (15:12, 15:20, 18:11, 17:20)
ДАРУШАФАКА: Озмизрак 7, Агва, Браун 11, Демир 13, Хамилтон 3, Вејселоглу, Оздемироглу 6, Ламб 4, Џонс 12, Сав, Гулер 6, Колсон 3.
ПАРТИЗАН: Волден, Загорац 13, Пејџ 13, Гордић 6, Мекаду 13, Јарамаз 7, Величковић, Бирчевић 1, Јанковић 2, Томас 4, Трифуновић, Мозли 4.

 

Дуго се Партизан „тражио” у мечу против Дарушафаке, која је без већих проблема стекла почетну предност (8:2). Реаговао је после тих пет минута Тринкијери тајм-аутом.

До краја првог квартала црно-бели су спустили разлику, закључно са поенима Мекадуа (15:12).

А ритам су ухватили на почетку друге четвртине, иако су Турци поново имали пет поена вишка, после тројке Оздемироглуа (18:13).

Томас је убацио два бацања, потом је сјајни Мекаду још једном лако дошао до поена, уследиле су тројка Загорца и двојка Јарамаза, Партизан је водио (22:18).

И поред две неспортске личне грешке играча црно-белих, домаћи нису успели да стигну разлику, Напроптив, Партизан је додатно побегао, после тројке Гордића на тада максималних „плус шест” (29:23).

Уследио је преокрет, Дарушафака је везала две тројке, учинили су то Џонс и Демир, а после једног убаченог бацања Оздемироглуа, домачи су водили (30:29).

Ипак, какву-такву предност црно-белима тројком је пред полувреме вратио Гордић (32:30).

Боље је Партизан почео и после одмора, повео са 36:30, имао и предност до 38:36, али је потом дозволио Дарушафаки да заигра своју игру.

Турци су били у серији све до 44:38, а на истеку треће четвртине имали су пет поена вишка (48:43). Почетком последњег квартала домаћин је стигао и до девет поена вишка (54:45).

Али, није се Партизан предавао. Тим је на кратко тројком покренуо Пејџ (54:50), али се Дарушафака још једном одлепила (59:52).

Ни тада није било готово, уследила је нова тројка Пејџа (59:55), недуго потом погодио је и Загорац (60:58), за најаву драматичног финиша.

На тачно 59 секунди до краја Мекаду је убацио оба бацања и примакао Партизан на пола коша заостатка (63:62). У наредном нападу Браун је вратио Турке на три поена вишка (65:62).

Искусни Гулер је потом на линију слободних бацања послао Јарамаза, овај је био половично прецизан (65:63), на 30 секунди пре краја.

Тринкијери је одлучио да брани напад, то се испоставило као добра одлука. Браун је на десет секунди пре краја промашио, а Загорац је кренуо по победу.

Гађао је тројку, али је пожурио, промашио је све. Ако ништа друго, Партизан ће против Дарушафаке јурити само „минус два”, с обзиром да ће у овој групи вероватно и сваки поен бити од огромног значаја.

Семафор Е групе Топ 16 фазе Еврокупа:
Дарушафака – Партизан 65:63 (15:12, 15:20, 18:11, 17:20)
Тренто – Виртус 67:73 (13:26, 17:13, 18:15, 19:19)
Табела: Партизан, Дарушафака и Виртус по 2-1, Тренто 0-3.
Коментари34
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Brazilac 11
Srpska košarkaška institucija KK Partizan, gazi sigurno prema završnici evropskog takmičenja.Izgubljena utakmica je pokazala šta treba popraviti u igri, od čega se boluje i ko nema mesta u takvoj vrsti institucije.Međutim, utakmica koja je izgubljena sa dva koša razlike kao da je dobijena, jer prepostavlja se i očekuje sigurna pobeda u Beogradu, Hramu košarke.Partizan juriša na pehare.NAPRED PARTIZAN !!!
Dule "Grobar"
I pored poraza, nisam nezadovoljan. Ne sekiraju me cak ni ovi zlobni komentari. Valjda cemo u Beogradu da ih dobijem tri ili vise razlike? Treba naravn sada puna ozbiljnost, tj. prvo pobediti "Zadar". NAPRED "PARTIZAN"!
Todor strasni
Odigrali smo prosjecnu utakmicu ali opet umalo da dobijemo. Kad se sve sagleda, bolja smo ekipa i ako ih dobijemo u grotlu Pionira sa vise od 2 razlike, ovaj poraz ce biti vise-manje beznacajan. Ali maksimalan fokus jer nas poraz prilicno udaljava od cetvrtfinala. Bice to u redu, Trinki ce dobro pripremiti utakmicu i bijemo ih bar desetak razlike.
gropn III
nije strašno ništa, ali ima neke kosmičke pravde u ovom porazu ! dobijali smo puno puta u šutu za 3 ! odigrali smo loše, naročito napad ! svako od pojedinaca je pokazao svoje nedostatke (izuzimam Pejdža i Mekadua, koji su bili sasvim solidni) ! da je pogodio Zagorac bi ispao heroj, a imao je toplo - hladno ućinak ! neka bude opomena, a tvrdim pobedićemo ih i Beogradu !
Partizanovac
Naredne sedmice u Pioniru napraviti atmosferu kao da je finale Evrolige.
Milka Noisette@ćela
Znam ja. Bari i Tokio.
ACM
Ćelo care i taj F4 je za vas nešto totalno nedostižno, a i sam taj rezultat nije nešto najvrednije što Partizan može da ponudi. Pa ti sad vidi gde si, tj. tvoj klub.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.