Почетна / Кошарка / Еврокуп

Величковић: Памтим и само једну победу у сезони

Коло пре краја прве рунде Еврокупа, Новица Величковић, капитен Партизана, сумира урађено у Европи
ФОТО: kkpartizan.rs

Одморио је, напунио батерије и биће спреман да сутра ка центру терена у „Штарк Арени”, поведе црно-беле кошаркаше. Пошто је – плански – пропустио доста напорно путовање у Краснодар, Новица Величковић је тренирао у Београду како би у што бољем стању дочекао меч са Цибоном.

- Добро сам. Све је по плану рађено - објаснио је Величковић.

И без капитена, Партизан је у Русији одиграо солидан меч, двадесет минута играо одлично, био у прилици и да слави. Није, па ће у Топ 16 фазу ићи са друге позиције у групи. Меч последњег кола, у среду, против Лиможа, неће имати никакав резултатски значај.

Све то не мења чињеницу да је на евросцени црно-бели сасвим добро гурају. Уосталом…

- Био сам сведок и кад смо имали само једну победу у сезони – подсетио је Величковић.

И зато…

- Ово је озбиљан помак. Успели смо да осигурамо Топ 16 два кола пре краја. Имали смо само две лоше утакмице – против Венеције кући и Тофаша у гостима. Све остало је било добро. Али, и ту Венецију смо победили на страни, Тофаш код куће. А и то је веома добра екипа.

Закључак приче о досадашњем делу сезоне у Еврокупу био би…

- Добро гурамо за сад.

Када је АБА лига у питању, и то је Партизан имао „само две лоше утакмице”.

- Приморска нас је у Копру добила на доста чврсту игру, где ми нисмо одговорили на прави начин – признао је капитен црно-белих.

Наставио је…

- Против Цедевите у гостима, били смо до самог краја у игри, као и против Будућности, од које смо изгубили у самој завршници.

Али…

- Мислим да је АБА лига ове сезоне доста занимљива. Много екипа – сигурно пет или шест тимова – се бори за улазак у четири. Сад нам распоред иде на руку, доста утакмица играмо код куће. То би требало да искористимо, да пробамо да добијемо сваку и да уђемо мирније у завршницу лигашког дела АБА лиге.

Лакше рећи, него остварити. Зна то и Величковић.

- Биће тешко, али мислим да имамо тим способан да парира свима, па и да добије било ког противника. Верујем у момке, мислим да ћемо напредовати како сезона буде одмицала.

И колико год да је распоред сада на страни Партизана, није му био „пријатељ” у првих месец и по дана, када су црно-бели само две утакмице одиграли код куће.

- То ми је било можда и најтежих месец и по дана од како се професионално бавим кошарком – признао је Величковић.

Јер…

- У тим данима, уопште нисмо били код куће. Нити смо спавали кући, нити смо имали времена за тренинге. Било је – завршиш утакмицу, па отпутујеш, па се вратиш на само један дан, где гледаш да се опоравиш, да урадиш неку теретану, пре него што кренеш на ново гостовање. Верујте ми, то је претешко. И зато мислим да ми за сада гурамо и те како добро – закључио је Величковић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
- Rezultati su nam daleko iznad igre. To ne može dugačko. :-(

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.